Rezultati zadnjeg kola Druge lige i tablica, HNK Višići 4. mjesto. Rezime jeseni

Druga liga Jug FBiH (13./14. listopada)

HNK Drinovci – HNK Grude         3:0

HNK Tomislav – HNK Sloga Lj   2:1

HNK Branitelj – NK Troglav          4:0

HNK Brotnjo – HNK Rama           1:0

HNK Sloga U – FK Turbina          3:0

NK Kamešnica – HNK Kupres    1:0

HNK Stolac slobodan.

Zanimljivo zadnje kolo jesenskog dijela prvenstva u Drugoj ligi Jug FBiH, u kojem su gostujuće ekipe otišle kući praznih džepova, sa samo jednim postignutim pogotkom. Taj ´jedinac´ postigli su Ljubašaci u Tomislavgradu. Inače, ovo kolo je možda i jedno od najneefikasnijih sa samo 15 postignutih pogodaka. Uvjerljive pobjede ostvarili su Drinovci, Branitelj i Sloga iz Uskoplja.

HNK Branitelj je najuspješnija ekipa (13 pobjeda, 0 remija, 1 poraz), dok je HNK Sloga Ljubuški najlošija (4 pobjede, 1 remi, 9 poraza). Uz HNK Branitelj, i NK Kamešnica nije u prvom dijelu sezone zabilježila neriješen rezultat (5 pobjeda i 9 poraza). Najučinkovitija ekipa je HNK Branitelj (52 postignuta gola), zatim HNK Sloga Uskoplje (38 golova), NK Troglav (36). Najmanje golova primila je momčad Branitelja (12), Sloge iz Uskoplje i Turbine (13), te Troglav (14), dok su najlošije obrane: Drinovci (45 primljenih pogodaka), Sloga Ljubuški (35) i Stolac (32).

Tablica

1. HNK Branitelj            39

2. HNK Sloga U             31

3. FK Turbina               26

4. HNK Višići                25

5. NK Troglav              22

6. HNK Grude              20

7. HNK Brotnjo            20

8. HNK Stolac              19

9. HNK Kupres             16

10. HNK Tomislav         16

11. NK Kamešnica         15

12. HNK Rama              14

13. FK Lokomotiva         14

14. HNK Drinovci           14

15.  HNK SLoga Lj         13

HNK Višići jesenski dio završili su na odličnom 4. mjestu s osvojenih 25 bodova uz gol razliku (19:20). U četrnaest kola upisali su 8 pobjeda (Sloga Lj, Sloga U, Kamešnica, Brotnjo, Kupres, Tomislav, Rama i Drinovci), 1 neodlučen ishod (Grude) i 5 poraza (Branitelj, Turbina, Troglav, Stolac i Lokomotiva). Po  napadačkoj učinkovitosti HNK Višići dijele 7. mjesto (19 golova) s HNK Tomislav. Što se tiče obrane, zauzimamo 6. mjesto. Dosuđena su 4 jedanaesterca za HNK Višići, od kojih su 3 realizirana (2 Matić i 1 Meljanac), dok je kapetan Andrej Zvono u Stocu promašio s bijele točke.

Najbolji strijelac HNK Višići je Petar Meljanac s 5 postignutih golova, od kojih je 1 s jedanaesterca. Zatim slijede Marcel Mace (4 pogotka), te Andrej Zvono i Ivan Matić s 3 pogotka. Golove su još postizali Niko Blažević, Osman Šoše, Bariša Šiljeg i Darko Mustapić. Također je u ovoj polusezoni postignut i jedan autogol, a njegov autor je Dalibor Brkić protiv HNK Branitelj u Rodoču. Prema neslužbenim inforamacijama ovaj pogodak pripisan je Edinu Bebaniću, iz tko zna kojih razloga.

Kratak rezime jesenskog dijela HNK Višići bio bi: odličan početak (gostujuća pobjeda u Kamešnici i prva četiri kola bez primljenog pogotka), previsoki porazi u središnjem dijelu polusezone (Troglav, Stolac, Turbina) i remi na Čaerima (Grude), te solidan završetak polusezone u kojem su bilježene domaće pobjede i porazi na gostovanjima. Trener Nikica Knežević Pegi, kako on sam kaže, zadovoljan je izvedbom većine igrača o čemu svjedoči i osvajanje 4. mjesta, posebno onih koji su i iznijeli ovu polusezonu (Zlatan Repeša Babo, Dalibor Brkić, Josip-Ilija Kalfić Coffi, Dejan Stojak, Petar Meljanac, Andrej Zvono, Osman Šoše, Marcel Mace, Mladen Đondraš, Nikica Raguž Weah, Niko Blažević, Goran Bule Kuli, Darko Mustapić, Ilijan Rajič, Bariša Šiljeg, Ivan Matić, Amel Taslidža, Doni Kajtazi). Ono što je još važno je i učešće mladog Josipa Krmeka (1994.), koji je ove godine debitirao u utakmici protiv HNK Brotnja. Nadamo se da će se od proljeća klubu pridružiti i drugi mladi Višićani.  Naravno da je bilo i grešaka, koje ćemo nastojati ispraviti u idućem dijelu sezone kako bi držali priključak za vodećim momčadima, ističe Knežević. I sportski direktor Sanjin Raguž, a i predsjednik kluba Nedjeljko Ivanković Beli također su zadovoljni izvedbama svojih nogometaša, te naglašavaju da će od iduće polusezone, počevši od priprema, nogometaši morati prisustvovati većini treninga na kojima će morati iskazivati potrebnu angažiranost. Na kraju svakog mjeseca trener Knežević će zajedno s upravom kluba, igračima, ali i navijačima Malerima odabrati najboljeg igrača mjeseca koji će se adekvatno nagraditi.

I na kraju svaka pohvala za ovaj rezultat naših nogometaša, trenera koji ih je vodio i uprave kluba koja na sve načine pokušava doći do financijskih sredstava kako bi se isplatile plaće nogometašima. Također ne treba zaboraviti ni uvijek vjerne Malčere, kojih će biti još više u proljetnom dijelu prvenstva, kad će vrijeme biti puno ljepše.