Tipični rezultati za našu ligu, sve domaćinske pobjede. Jedino je na dvije utakmice, bar gledano po rezultatu, bilo neizvjesno (Rodoč i Drinovci). Ostali domaćini bili su uvjerljivi, a najveću pobjedu ostvarili su nogometaši iz Tomislavgrada koji su deklasirali HNK Stolac rezultatom 6:1. Utrka za prvakom je ponovno neizvjesna (Branitelj-Sloga U),  kao i borba za 3. mjesto (Brotnjo-Višići), dok je borba za ostanak u drugoligaškom natjecanju gotovo riješena (Rama ispada).

U utakmici između dvije Sloge, bolja je bila ona iz Uskoplja koja je na svojim Košutama rezultatom 2:0 pobijedila Ljubušake. Već u prvih 15 minuta riješena je utakmica. Domaćini su poveli u prvoj minuti, a pobjedu su potvrdili do 15. minute. Ljubušaci imaju nezgodan raspored do kraja prvenstva. Prvo im na Babovac dolazi NK Troglav, zatim putuju u Kamešnicu, te u zadnjem kolu u Ljubuškom igraju protiv HNK Tomislav. Što se tiče Sloge iz Uskoplja ona ima gostovanja u Kamešnici i Jablanici (zadnje kolo), te utakmicu u Uskoplju protiv Kupresa.

FK Lokomotiva u Vrapčićima došla je do važnih bodova protiv NK Kamešnica u borbi za ostanak. Još se nalaze na pretposljednjem mjestu sa 27 bodova. Ispred njih je NK Sloga Ljubuški sa 29, dok je Rama posljednja sa 21 bodom. U tri posljednja kola nogometaši iz Vrapčića imaju dva gostovanja (Kupres i Višići), te utakmicu kući protiv FK Turbina. Glede NK Kamešnica u tri preostala kola ima dvije uzastopne domaćinske utakmice, i to obje protiv Sloga. Prvo im dolaze nogometaši iz Uskoplja, zatim iz Ljubuškog, a u posljednjem kolu idu u Kurpes.

I HNK Drinovci ostvarili su iznimno važnu pobjedu nad Kupresom (3:2), kojom su pobjegli sa začelja tablice. Također ni Drinovci nemaju lagan raspored do kraja prvenstva. U sljedećem kolu gostuju u Jablanici, zatim su domaćini Višićima, a u zadnjem kolu imaju lokalni derbi u Grudama. Kuprešaci su na sigurnom 7. mjestu, te u 3 zadnja kola imaju relativno lake domaćinske utakmice (Lokomotiva i Kamešnica), te gostovanje u Uskoplju.

U borbi za 3. mjesto HNK Brotnjo bolje je bilo od HNK Višići, krajnji rezultat utakmice je 3:0. Ovom pobjedom Čitlučani su zauzeli 3. mjesto zbog bolje gol-razlike. U 28. kolu HNK Brotnjo gostuje u Grudama, zatim im na Bare dolazi HNK Stolac, dok u zadnjem kolu ide ´fenjerašu´ HNK Rama. Glede HNK Višići, oni su u sljedećm kolu slobodni, zatim gostuju u Drinovcima, a sezonu na Čaerima zaključuju utakmicom s, u ovom trenutku pretposljednjom, FK Lokomotiva.

U Rodoču je HNK Branitelj bio bolji od HNK Grude (3:2), čime je zadržao 4 boda prednosti nad Slogom iz Uskoplja. Izgleda da je lider prvenstva u padu forme, nakon poraza u Višićima uslijedila je tijesna pobjeda nad Grudama. Lider prvenstva ima dva gostovanja. Prvo je u Stocu koji je u nezgodnoj situaciji nakon poraza od NK Troglav kući. Porazom od Branitelja u idućem kolu i HNK Stolac bi se vrlo lako mogao uključiti u borbu za ostanak, jer uz ovu utakmicu ima još samo jednu, i to gostovanje u Čitluku, dok su u zadnjem kolu slobodni. Branitelj nakon ove utakmice, koja će mu biti od krucijalne važnosti za osvajanje prvenstva dočekuje Ramu, te u zadnjem kolu imaju derbi protiv NK Troglav u Livnu. Gruđani imaju još dvije utakmice, obje domaćinske. Prva je protiv HNK Brotnjo, dok u zadnjem kolu imaju lokalni derbi s Drinovcima. U pretposljednjem kolu su slobodni.

HNK Tomislav uvjerljivo je pobijedio HNK Stolac (6:1), te se i on izvukao iz opasne zone. HNK Stolac ima nezgodan raspored do kraja prvenstva. U goste im dolazi Branitelj, zatim idu u Čitluk, dok su u zadnjem kolu slobodni. Pobjedom nad Braniteljem sasvim sigurno bi osigurali ostanak u ligi. Što se tiče HNK Tomislav, oni u sljedećm kolu idu posljednjoplasiranoj Rami, zatim imaju derbi s Troglavom u Tomislavgradu, a u zadnjem kolu putuju u Ljubuškom.

NK Troglav ostvario je sigurnu pobjedu (3:0) nad gotovo bivšim drugoligašom Ramom. Od tri preostala kola Livnjaci imaju dva uzastopna gostovanja (Ljubuški i Tomislav), te derbi susret u Livnu protiv Branitelja. HNK Rama u sljedećem kolu dočekuje HNK Tomislav, zatim idu u Rodoč, te u zadnjem kolu igraju s HNK Brotnjo. Težak raspored za pokušaj ostanka u ligi, a još je teži kad se zna da bi im se morali poklopiti i rezultati drugih klubova.

U ovome kolu slobodna je bila FK Turbina, šestoplasirana ekipa prvenstva (38 bodova) koja u sljedećem kolu u Jablanici igra protiv Drinovaca, zatim putuju u Vrapčiće, dok u zadnjem kolu dočekuju Slogu iz Uskoplja.

Rezultati

HNK Brotnjo – HNK Višići 3:0

HNK Branitelj – HNK Grude 3:2

HNK Sloga U – NK Sloga Lj 2:0

NK Troglav – HNK Rama 3:0

FK Lokomotiva – NK Kamešnica 4:2

HNK Tomislav – HNK Stolac 6:1

HNK Drinovci – HNK Kupres 3:2

FK Turbina slobodna

Tablica

1. Branitelj 60

2. Sloga U 56

3. Brotnjo 42

4. Višići 42

5. Troglav 41

6. Turbina 38

7. Kurpes 34

8. Grude 34

9. Stolac 31

10. Kamešnica 30

11. Drinovci 30

12. Tomislav 29

13. Sloga Lj 29

14. Lokomotiva 27

15. Rama 21

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>