Jučer (srijeda, 23. studeni) su nogometaši Višića i konjičkog Igmana odigrali posljednju utakmicu ove polusezone u Drugoj ligi Jug FBiH. Naime, ova dva suparnika svoj dvoboj igrala su u redovnom terminu (nedjelja, 20. studeni), ali glavnom sucu Paviću iz Livna je pozlilo, pa je utakmica nakon nepunih 20. minuta prekinuta. Iako je vrijeme bilo prohladno i kišovito, utakmica je bila ispunjena igrom s puno preokreta, dobrih akcija i oštrim startovima. Krajnji rezultat bio je 2:2.

Prvo su gosti iz Konjica došli u vodstvo, ali naši nogometaši nisu se predavali. Ubrzo su izjednačili. Također je važno napomenuti da je sudac oštetio domaću ekipu zbog ne dosviranog kaznenog udarca na Marcelu Maci. To je malo izbacilo iz takta domaćine, koji su ponovno morali po loptu u mrežu. Poluvrijeme je završilo s minimalnim vodstvom gostiju (1:2).

Cijelo drugo poluvrijeme HNK Višići su imali inicijativu, koju su na kraju i iskoristili, te došli do izjednačenja. Ovim remijem nogometaši Višića zimski dio sezone 2011./2012. završili su na diobi 9. mjesta (HNK Kupres) sa 18 osvojenih bodova (5 pobjeda, 3 remija i 7 poraza, uz gol-razliku 19:20). Možda se rezultat čini lošl, ali svakako treba istaknuti da je i ovoj sezoni ekipa Višića osjetno pomlađena, te da je ostala bez par ključnih i iskusnijih igrača (Dalibor Brkić, Andrej Zvono, Đure Raguž, Mirko Majstorović). Zatim je u drugom dijelu polusezone teško ozlijeđen standardni prvotimac Josip-Ilija Kalfić Coffi, kojem i ovim putem, želimo što brži oporavak. Od iskusnijih igrača još je aktivan Darijo Mustapić (1982.), zatim Nikica Raguž Weah (1984.), povratnik Denis Proleta (1983.),te ovogodišnji kapetan Ivan Knežević (1989.) koji je po godištu mlad, ali već ima popriličan broj utakmica u ovom rangu. Svi ostali igrači ubrajaju se u rubriku “mlađih”, a to su: Mladen Đondraš, Dejan i Dražen Tolo, Emil Šejtanić, Osman Šoše, Josip Martinović, Dejan Stojak, vratari Dado Martinović i Bojan Antunović, Gordan Pažin, Marcel Mace, Goran Bule Kuli, Emil Jurković, Mario Karačić. Stoga su trener Nikica Knežević Pegi sa stručnim vodstvom kluba (Nedjeljko Ivanković Beli i Sanjin Raguž) zadovoljni, ali i ističu da bi ovi momci mogli ostvariti i bolji rezultat, pogotovo ako ostanu na okupu i u idućoj sezoni.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>