Ljeto 2010. god. skoro je na izmaku i većina radova u selu se obavila (asfaltiranje,  čišćenje kanala, malonogometni turnir, proslava sv. Ante), a u izvođenju je još postavljanje rasvjete kroz cijelo se, ali o tom po tom.

 

Također se pažnja posvetila sanaciji kanala zbog dobro nam poznatih i učestalih poplava rijeka Krupe i Neretve. Prošla zima bila je najkritičnija, najgore je bilo 1956. god. ako se ne varam, kada je dobar dio Višića potonuo, a tadašnji dječaci sada već djedovi plovili su svojim ulicama tako što su izvrćali stare stolove koji su im poslužili u zamjenu za čamce.

Pročišćen je kanal na kraju Misira (kod novih Karamatića kuća), te su postavljene kamene cijevi koje su zatrpane zemljom. I kroz Kućišta se isto radi, pa se nadamo da će ovaj dio sela biti manje izložen zimskim poplavama.

 

 

I na spoju Kućišta i Skočima, gdje je čak i za manjih kiša ovaj dio tonuo (od kuće Ćetka Udženija do Gajbara), postavljen je novi asfalt.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>