Provalili najgluplji pokušaj prevare na SP-u!

Iako ih nije bilo 44 godine na Svjetskom prvenstvu reprezentacija Sjeverne Koreje vraća se u velikom stilu. Naime, u popisu od 23 igrača tamošnji izbornik je pod trećim vratarom prijavio napadača kako bi za predstojeće utakmice dobio veću širinu, no iz FIFA-e su brzo shvatili o čemu se radi.

Međunarodni nogometni savez objavio je kako je prozreo namjeru reprezentacije Sjeverne Koreje da na popis od 23 putnika za Svjetsko prvenstvo postavi samo dva vratara i 21 igrača u polju, te da nominalnom trećem sjevernokorejskom vrataru neće biti dozvoljeno da zaigra na bilo kojoj drugoj poziciji osim one između vratnica.

 

Naime, sjevernokorejski izbornik Kim Jong-hun je kao trećeg vratara prijavio napadača Kim Myong-wona nadajući se kako će tako ojačati svoje napadačke opcije, ali FIFA je otkrila prevaru, te objavila kako će Kim smjeti nastupiti samo u ulozi vratara.

Također, objaviljeno je kako Sjeverna Koreja nema pravo zamijeniti igrača, jer je u utorak istekao rok za prijavu konačnog popisa igrača.

“Popisi reprezentacija koji su podneseni FIFA-i do 1. lipnja su konačni i ne mogu se više mijenjati. Na njima ne smije biti više od 23 igrača od kojih trojica moraju biti vratari. Iznimka se može napraviti samo u slučaju teške ozljede nekoga od igrača koji tada može biti zamijenjen najkasnije 24 sata prije prve utakmice svake reprezentacije sudionice. Kim Myong-won neće smjeti nastupiti kao igrač u polju jer je prijavljen kao vratar”, stoji u priopćenju FIFA-e.

Sjeverna Koreja će igrati u skupini G s Brazilom, Obalom Bjelokosti i Portugalom.

izvor: Net.hr|Hina