”Vrijeme je da BiH dobije vodstvo koje će je izvući iz dužničkog ropstva”, reče čudak u plavom dok već sutradan robovi, radna snaga štumfovog carstva, ucijenjena čita tu istu misao po novinama i portalima, s bonovima u rukama (gospodin nezaduženi nema novca za plaće) i mislima kod kuće gdje čeljade gladno čeka.

 

I onaj drugi, onaj s kabriolet frizurom nešto reče; ”Ukoliko dođe do toga mi ćemo biti suglasni da i jedan i drugi HDZ uđu, uz naravno suglasnost i SDP-a i SDA i NS Radom za boljitak”- Izgleda i Zubar se negdje pita.

Puno zuba, jedna štala, Lagumdžija i reket (ne za tenis) i Bakir-efendija odlučno preuzimaju državu i vode krivudavim putevima prema EU. Socijal-demokracija pripitomi vuka, izdvoji ga iz šuma Hercegovine i napravi ga pitomim psom, najboljim prijateljem čovjeka koji želi državu za sebe (jasnija poruka crvenih plakata ”Država za čovjeka”). Nikako pobjeći od predizbornog vremena i one nesretne i nespretne koalicije HDZ 1990-HSP BiH. Pa se prisjetim malo onog Zubarovo zavijanja o hrvatskom entitetu, o nacionalnim interesima, naravno, narod je najbolji prorok. Koža meka pobjednike čeka, ali u ovu priču se nikako ne uklapa HSP BiH, koji je ostavio svoje koalicijske partnere i poražen, pognute glave zakotrljao se prema Sarajbulu, za komad kože a na štetu svih Hrvata Bosne i Hercegovine. Taoci smo sustava, a i opet taoci smo juda, interesnih skupina, seoskih štrumfova, ljudi koji se hvale hrvatstvom pa završe s Armijinim ljiljanom na čelu. Izabrali su nam člana predsjedništva, ”hrvatinu” Komšića, sad nam biraju i stranke koje bi nas trebale voditi. Uistinu, netko napisa a sve vidljivije postaje, dva HDZ-a su postala pokret, pokret koji treba svome narodu vratiti ponos i dostojanstvo koje neki drugi prodaju po sarajevskim pijacama. Gospodin ”Ekonomija, ekonomija, ekonomija” godinama šuruje sa bošnjačkim strankama na štetu Hrvata, koje ga namiruju uvoznim povlasticama, a mi kao narod najveći smo krivci što to nismo znali kazniti.

Kupujemo meso krava tehničarki iz Brazila, truju nam stolove dok krivousti štrumf prodaje naše dostojanstvo, stavlja nas na uzicu tiranina, pretvara nas u radnike s Visoke Glavice. Zvonko zubar, Hrvat nad Hrvatima dok mu ekipa igra turnire mjesnih zajednica, sada nakon svega zaboravlja na zastave Herceg-Bosne po igralištu u Bijelome polju. Njegov prijatelj, i vječni v.d. Čolak sramoti Hrvate pričajući gluposti po tribinama mostarskih sudenata, buljavim očima ”skenira” studente nakon svakog postavljenog pitanja. Valjda misli da se studenti trebaju bojati izdajica naroda.

Nije teško narodu prepoznati ono za što je glasao, reče se na svakoga svašta ali Dragan Čović i sad korača političkom pozornicom s istim ciljem, narodu dati ono što je narod glasao. Božo Ljubić odbija mjesto Presjedavajućeg vijeća ministara, ma samo treba Hrvat biti i to uraditi. Bez velike filozofije, samo svome stadu, a ovaj put ovce stadoše uz krave i telad. Čupaju povijest za nos i dižu prašinu sa Zvonimirove kletve.

Izdali ste naše snove, judini sinovi, izdali ste san o federalnoj jedinici, entitetu gdje će Hrvati biti većinski narod, gdje će sami birati svog člana predsjedništva, gdje studenti neće strepiti hoće li sutra pohađati jedino Sveučilište na hrvatskom jeziku u BiH. Izdali ste san o entitetu gdje za sve postoji alternativa, gdje će narod imati izbora. U politici ste što i u životu, trgovci, lovci na ”dijamante”, duboki vam rudnici Sarajeva. Postajete dio povijesti i upamćeni kao mesar hrvatskog naroda i čovjek koji je narodu vadio zube misleći da neće moći gristi. Ako su oni za koaliciju, narod bi trebao bit za neposlušnost glavnom gradu nekih tamo. Na kraju krajeva, vrijeme je u stanju puno toga promijeniti. Kao što sada vidimo, vuk se pripitomi, čovjek ostade intelektualno biće.

 

Igor Bašić l abcportal.info

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>