Osim u Višićima jučer se i u Ljubuškom igralo pretkolo Kupa Federacije BiH gdje je domaća Sloga ugostila ekipu Novog Travnika. kako prenosi sportsport.ba došlo je do incidenta te je fizički napadnut igrač gostujuće ekipe.

U 65. minuti spomenute utakmice, kod rezultata 5:2 za domaće, gosti iz Novog Travnika napustili su teren.

Oni su se na takav čin odlučili nakon što je napadnut njihov suigrač Harun Latić. Latić je pretučen u svlačionici nakon što je izašao iz igre zbog crvenog kartona, a nije poznat identitet osobe koja ga je pretukla, pretpostavlja se da se radi o domaćim navijačima.

Gostujući igrač je zbrinut u Domu zdravlja u Ljubuškom, gdje mu je i pružena prva pomoć.

“Prije svega, napominjem da su sudci i domaćin bili jako korektni, ali je došlo do neobjašnjivog incidenta. Igrači su odlučili da napuste teren, što je i normalno, jer je njihov suigrač u tom trenutku bio pretučen i odvezen u Dom zdravlja. I dalje smo u Ljubuškom i čekamo da otpuste našeg igrača kako bismo krenuli kući. Ponavljam, sudci i domaći su bili korektni, ali svi zajedno moramo stati u kraj ovakvim stvarima”, rekao je Neslanović za sportsport.ba.

Za sada nisu poznati razlozi napada na nesretnog Latića, ali se nadamo da će počinjitelj ovog djela biti otkriven i kažnjen.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>