07. travnja 2015. u 81.-oj godini života znenada nas je napustio naš veliki umjetnik Ljubomir Trtanj.

Rođen je 1935. godine u Čapljini. Godine 1968. završio Pedagoški fakultet u Sarajevu, odjel likovne umjetnosti, smjer slikarstvo, u klasi prof. dr. H. Kulenovića.

Od prvog dana svog zaposlenja, školske godine 1967./68. pa sve do školske godine 2002./03., kada je otišao u mirovinu, bio je zaposlenik Osnovne škole Lipanjske zore u Višićima. Kolege ga pamte kao veseljaka i zabavljača koji je svojim odgojnim metodama, kroz realizaciju sadržaja iz likovnog odgoja razvijao kod djece maštu, kreativnost, stvaralaštvo i poučavao ih da izrastu u zdrave, društveno korisne ljude.

U njegovoj likovnoj radionici nastali su bezbrojni radovi koji su dospjeli u razne krajeve svijeta a neki i danas krase zidove Osnovne škole Lipanjske zore.

Do 1990. godine izlagao na godišnjim izložbama likovnih pedagoga BiH u Sarajevu.

Vrijedi istaknuti kako je i u mirovini Ljubomir bio aktivan. Naime, izlagao je na likovnim izložbama “Čapljinci-Čapljini” koja se održava od listopada 2011.god u sklopu COK Akademije Čapljina u galeriji “TAU”.

Ljubomir će na posljednji počinak biti ispraćen u četvrtak, 09. travnja 2015. godine, a ispraćaj će krenuti iz mrtvačnice Kristovog Uskrsnuća u Čapljina u 17:00 sati na pravoslavno groblje na Zabrdalju.

Uredništvo našeg portala izražava sućut obitelji Trtanj i svim Ljubomirovim prijateljima.

 

Foto: ČA::portal
Tekst: visici.com, ČA::portal

Komentari (1)

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>