Video: Prekid u Višićima (HNK Višići-FK Turbina), registrirano 3:0 u korist domaćina

U okviru 13. kola Druge lige Jug FBiH nogometaši Višića ugostili su momčad iz Jablanice. Sami početak utakmice bio je i više nego odličanm, ali to nije dugo potrajalo. Naime, već nakon nepunih pola sata igre došlo je do prekida utakmice zbog napada na suca od strane gostujuće ekipe.

HNK Višići došli su u vodstvo nakon što je Denis Proleta majstorski proigrao Marcela Macu, koji nije imao milosti prema gostujućem vrataru. Ali ubrzo je iskusni Vila vratio svoju momčad u igru. Nakon ubačaja iz kuta i nesmotrenosti domaćih igrača, FK Turbina je izjednačila. Međutim, nedugo nakon toga dolazi do prekida utakmice kojeg je izazvao gostujući igrač Arfadžan. Prvo su igrači Višića željeli loptu izbaciti iz igre jer je domaći kapetan ležao na travnjaku. Ali loptu je prije izlaska iz terena zaustavio Tolo na kojeg je, poslije sučeva zvižduka, neoprezno startao gostujući igrač Arfadžan. Nakon toga potonji igrač nasrnuo je i na drugog domaćeg igrača, Dejana Stojaka s kojim se poznaje još od juniorskih ´dana´. Daljnje incidente smirili su pribraniji igrači iz obje ekipe. Arfadžan je dobio crveni karton, a klupa gostujućeg tima tražila je istu kaznu i za Stojaka, što nije nimalo realno jer je upravo on smirivao situaciju, te je štitio svojeg suigrača. Za to je dobio žuti karton nakon čega je uslijedio protest od strane gostujućeg tima, koji je rezultirao udaranjem glavnog suca šakom u potiljak. Upravo je zbog toga sudac Marčinko odsvirao kraj susreta. Treba napomenuti da su igrač obje momčadi bili vrlo korektni jedni prema drugim i prije, ali i nakon incidenta. Čak je važno istaknuti i veliku ljutnju igrača FK Turbina na svojeg igrača Arfadžana, jer su imali sve preduvjete za fair i korektnu igru.

Rezultati 13. kola

Lokomotiva-Bigeste 4:1

Kamešnica-Troglav 0:4

Sloga Lj-Stolac 3:0

Klis-Grude 0:2

Brotnjo-Sloga U 2:0

Posušje-Igman 0:2

Tomislav-Kupres 1:0

Višići-Turbina 1:1 (prekid u 30. min)

Brotnjo vodi na tablici sa 31 bodom, a slijede ga Tomislav 29 i Troglav 28. Začelje tablice drži Klis sa 3 boda, te Posušje i Lokomotiva s 10 bodova. Višići su četvrti od začelja s 13 bodova (14:18 gol-razlika), ali i s utakmicom manje, koja će se najvjerojatnije registirati 3:0 za našu ekipu. Sa ta tri boda Višići bi ´skočili´ na diobu 9. mjesta sa Slogom iz Ljubuškog.