“Angelus” je klapa župe Dračevo osnovana u travnju 2007. godine na poticaj župnika don Ivice Borasa. U svojim počecima brojala je pet članova koji su svojim višeglasnim pjevanjem upotpunjavali liturgijska slavlja ove župe. Početkom listopada 2008. god. izdali su svoj prvi nosač zvuka pod nazivom “Samo iz ljubavi” na kojemu je obrađeno osam pjesama vjerskog sadržaja, a napisao ih je i uglazbio naš župljanin Zoran Ljiljanjić.

 

Za Božić 2008. god. “Angelus” doživljava svoju reorganizaciju kada neki članovi zbog svojih obaveza napuštaju klapu, a dolaze novi mladi članovi. Početkom 2009. god. klapa broji 14 vokala koji su se održali do danas. Ova mlada klapa od svojih nastupa može se, za sada, pohvaliti nastupom prošle godine u Livnu na susretu mladih BiH, ove godine u Zadru na susretu Hrvatske katoličke mladeži, u Ljubuškom, Hrasnu, našim susjednim župama te u našoj župi. Već dvije godine u ovom sastavu klapa pjeva na nedjeljnim svetim misama, vjenčanjima i raznim liturgijskim proslavama na terenu župe. Također je potrebno istaknuti da je na inicijativu ove klape bio formiran veliki mješoviti zbor mladih kojeg su sačinjavale, uz “Angelus”, i župne klape iz Gabela Polja “Regina mundi” i “Signum” iz Čapljine. U tome sastavu su nekoliko puta nastupali u okolnim župama. Danas još uvijek dobru suradnju održavaju sa zborom mladih iz Gabela Polja “Regina mundi”.


U posljednje vrijeme uz pomoć maestra don Dragana Filipovića klapa nastoji uvježbavati i usvojiti znanja iz dalmatinskog klapskog pjevanja. Ove su godine na proslavi Male Gospe u Doljanima po prvi puta na susretu klapa uspješno izveli dvije skladbe. Klapa je primjer dobrog vjerničkog angažmana mladih iz župe Dračevo, te poticaj drugim mladima da sudjeluju u vjerničkom društvenom životu svoje župe i svoga kraja u skladu s talentima koje im je dragi Bog darovao.

Ana Ivanković

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>