SzowTNUy_izborna_sutnja_475_316_85_s_c1U sedam sati sutra (subota, 11. listopad) počinje period predizborne šutnje u kojem vrijedi potpuna zabrana bilo kakvih promotivnih aktivnosti stranaka, dok je medijima zabranjeno bilo kakvo predizborno izvještavanje.

Zabrana izvještavanja o aktivnostima stranaka trajat će do zatvaranja posljednjeg glasačkog mjesta u nedjelju iza 19 sati.

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnijenja u vezi sa glasovanjem i izbornima stupila je na snagu danas u sedam sati. I ova zabrana vrijedi do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju.

Iz regulatorne agencije za medije (RAK) podsjećaju da se u Izbornom zakonu navodi da u roku od 24 sata prije otvaranja glasačkih mjesta na teritoriju BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju i da period izborne šutnje važi do zatvaranja glasačkih mjesta, prenosi bhrt.ba.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>