Promocija nove knjige „Sto i jedna mala pjesma“ župskog stomatologa/pisca/pjesnika održat će se u hotelu Dubrovnik Palace dana 7.5.2019. u 19 sati. O knjizi će govoriti akademik Luko Paljetak, prof. dr. Antun Lučić koji su ujedno i recezenti knjige i prof. Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB. Knjiga je izašla u nakladi MH ogranak Podstrana i Naklade DHK HB.

Stanko Krnjić je rođen 1969.godine u Stocu. Osnovnu školu je završio Višićima, a srednju medicinsku u Dubrovniku. Stomatološki fakultet upisuje 1989.godine u Sarajevu, ali zbog ratnih okolnosti studij nastavlja u Zagrebu, gdje i diplomira 1995.godine. Živi u Župi dubrovačkoj gdje i radi u svojoj stomatološkoj ordinaciji (www.stomatologkrnjic.com). Pored svog temeljnog posla bavi se i pisanjem.

Uz petu i najnoviju “Sto i jednu pjesmu”, objavio je već četiri knjige poezije:

  1. Korijeni (pjesme), autorsko izdanje, Dubrovnik, 2001.
  2.  Zrak poprskan narančom (pjesme), Društvo dubrovačkih pisaca, Dubrovnik, 2012.
  3.  Kroničar svega (pjesme), Društvo dubrovačkih pisaca, Dubrovnik, 2016.
  4. Mrvice za Lazara (pjesme), Naklada Bošković, Split, 2017.

Svoje pjesme objavljuje još u raznim književnim časopisima i zajedničkim zbirkama. Za svoju poeziju dobio je i nekoliko nagrada.

Član je Društva hrvatskih književnika (Zagreb), Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (Mostar), Društva dubrovačkih pisaca.

izvor: zupanet.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>