Povukao morskog psa za rep i spasio ga!

Puljanin Stefano Šterpin s nekoliko prijatelja je na plaži Puntižela pokraj Pule ugledao izvrnutog morskog psa dugog više od dva metra. Iznenadio ih je turist koji je ušao u vodu do koljena uhvatio psinu za rep, okrenuo je i usmjerio prema dubokom moru.

 

“Morski pas se doslovce nasukao na obalu. Bilo je teško gledati ga kako pati, ali nitko se nije usudio ući u more i pomoći mu. Ipak je bio veći od svakog od nas. Nikad ne znaš što ti takva psina može napraviti kad se uplaši ili osjeti da joj je život ugrožen. Stajali smo na obali, gdje je sigurnije”, prepričao je za 24sata nesvakidašnji prizor mladi Puljanin.

Dok su on i njegovo društvo gledali kako morski pas hvata zrak u plićaku i uporno se koprca pokušavajući se vratiti u dubinu, pojavio se turist u majici i kratkim hlačama.

“Čovjek je hrabro zakoračio u more i u vodi dubokoj do koljena prišao psini kao da je riječ o kućnom ljubimcu. Uhvatio ju je za rep, lagano okrenuo i usmjerio prema dubokom moru. Spasio joj je život”, rekao je Stefano Šterpin, koji je snimio spašavanje morske psine.

Sva sreća, kaže, da u to vrijeme na plaži nije bilo djece jer je morski pas umalo izašao na obalu.

izvor: net.hr