Jutros (srijeda) 18. svibnja 2011. godine u 06:30 sati, nakon kraće bolesti u 81. godini života, preminuo je naš dragi sumještanin Mato Blažević. Ispraćaj i pokop dragog nam pokojnika obavit će se dana 19. svibnja 2011. godine u 16:30 sati iz kapele na mjesnom katoličkom groblju Sv. Ante u Višićima. Sućut obitelji možete izraziti jedan sat prije ispraćaja. Ovim putem i uredništvo našeg portala želi izraziti sućut obitelji i prijateljima.

 

 

Teško je opisati osjećaje koji su preplavile mnogobrojnu rodbinu, prijatelje i poznanike ovog po mnogo čemu neponovljivog čovjeka. Prije svega Matu je krasila velika životna energija, volio je život i živio ga je punim plućima. Višići i ljubav prema mjestu gdje je živio, te enormna strast za sportom, ponajprije nogometom, krasila ga je kroz cijeli svoj životni vijek. Svoju nesebičnu predanost kraju u kojem je živio potvrdio je toliko puta da je teško pobrojati sve njegove zasluge, a ništa ne izostaviti.

Ipak za sve one koji su Matu nešto manje poznavali moramo spomenuti barem dio njegovog naslijeđa stanovnicima Višića i samom naselju.

Vjerojatno je ponajviše zadužio HNK Višići, klub koji je zauzimao posebno mjesto u Matinom srcu. Klub kojem je ujedno bio jedan od osnivača, prvi trener, trener kadeta, trener juniora, zaslužnik za izgradnju infrastrukture na nogometnom stadionu Čaeri, ukratko osoba koja je obilježila povijest kluba. Početak i zlatno doba tradicionalnog malonogomenog turnira u Višićima, također je obilježio njegov veliki doprinos, a generacije koje je još kao djecu trenirao, sada su stup iznimno uspješnog nogometnog kluba, na što je bio jako ponosan.

Nedostajat će nam jutarnje kave s neizostavnom sportskom polemikom, koja se uvijek žustro vodila, a svima nama koji smo ga poznavali, ostat će zauvijek u srcima.

 

Hvala na svemu i počivao u miru Božjem!

 


Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>