Obilne padaline donijele su nove probleme u BiH. Vlada Tuzlanske županije jutros izvanredno zasjeda i, kako se očekuje, na prijedlog županijskog stožera Civilne zaštite na području cijelog kantona bit će proglašeno stanje elementarne neopogode. Kiša i dalje pada. Procjene štete će se naknadno vršiti, a od poplava prije mjesec šteta je oko 30 milijuna maraka.

U općini Srebrenik vrši se evakuacija iz ugroženih područja. Ugroženo je 150 stambenih i 200 pomoćnih objekata.

Čelić je ostao blokiran za promet. Na području Gradačca stanje je alarmantno. Sve rječice i potoci izlili su se iz korita te poplavili i ugrozili nekoliko stambenih objekata, a zatvoreni su i neki putni pravci, prenosi FTV.

U Unsko-sanskom kantonu ugroženo je 25 kuća i osnovna škola u naselju Biljani. Na području općine Doboj Istok poplavljeno je skoro 100 objekata, voda je srušila i jedan lokalni most. Poplave su evidentirane i na području Tešnja.

Vlada Republike Srpske sinoć je na telefonskoj sjednici donijela odluku o izdvajanju dva i po milijuna KM interventne pomoći općinama koje su pogođene poplavama. Situacija je kritična u Čelincu, Kozarskoj Dubici, Srpcu, Derventi, Modriči, mnoga domaćinstva i gospodarski objekti su pod vodom.

“Štete se procjenjuju na nekoliko desetina milijuna”, kazao je premijer RS-a Milorad Dodik.

Derventa je od ponoći bez električne energije, jer je voda poplavila glavnu trafo stanicu. Kako javlja dopisnik RTRS-a iz Dervente, u ovoj općini nema ni vode za piće. Mnoge kuće su pod vodom, a poduzeća ne rade, jer je cjelokupna industrijska zona poplavljena.

izvor: bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>