poslovnjak-depresija-laptopU Bosni i Hercegovini, prema najnovijim podacima Središnje banke BiH, krajem studenog bilo je blokirano 67.538 računa poslovnih subjekata, a 41.673 tvrtke imale su bar jedan blokiran račun.

U BiH su krajem listopada bila blokirana 67.253 računa poslovnih subjekata, a 41.474 tvrtke imale su bar jedan blokiran račun.

Posljednji popis poslovnih subjekata kojima su blokirani računi ima 2.703 stranice i gotovo je nemoguće pobrojati sve one koji se nalaze na njemu. Tu su gospodarski subjekti od malih trgovina i uslužnih radnji, udruženja, sportskih klubova, apoteka, stomatoloških ordinacija, odvjetnika, autoprijevoznika i taksista do tzv. srednjih i velikih poduzeća. Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine, pa i sportski savezi.

Najviše blokiranih računa je u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, s obzirom na to da je u tim gradovima najviše registriranih pravnih subjekata.

U studenom 2012. godine kada je Središnja banka BiH objavila prvi izvještaj o blokiranim računima, u BiH je bilo ukupno 58.038 blokiranih računa i odnosili su se na 35.694 poslovna subjekta.

Središnja banka BiH podatke o blokiranim računima ažurira jednom mjesečno i dostupni su na web stranici SBBiH.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>