Ponedjeljak i utorak neradni dani, škola odgođena do daljnjeg!

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Stožer civilne zaštite HNŽ-a na današnjoj su zajedničkoj sjednici donijeli odluku o zabrani prometovanja lokalnim cestama, osima za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasaca, gorske službe spašavanja i opskrbe.

Zabrana se također ne odnosi na hitne medicinske slučajeve.

Također, s obzirom da je na području županije proglašeno stanje prirodne nepogode, na snazi je radna obveza za sve službe čije je funkcioniranje nužno u uvjetima elementarne nepogode (bolnice, domovi zdravlja, policija, komunalne službe, javne kuhinje), dok su za ostale djelatnike u HNŽ-u ponedjeljak, 6. veljače, i utorak, 7. veljače, proglašeni neradnim danima.

Nastava u osnovnim i srednjim školama, te u visokoškolskim ustanovama odgađa se do daljnjeg.

Županijska Vlada i Civilna zaštita pozvali su građane da racionalno koriste električnu energiju kako ne bi došlo do preopterećenja mreže i nestanka struje, te da danas obave potrebnu kupovinu s obzirom da se sljedećih dana očekuje novo pogoršanje vremenskih uvjeta.

Žitelji HNŽ-a pozvani su da očiste prilaze svojim kućama i zgradama, a vlasnici građevinskih poduzeća mole se da svoje strojeve stave u funkciju raščišćavanja prometnica.

Za hitne pozive građani se mogu obratiti na broj telefona županijskog operativnog centra  036 327 287 ili na broj 121, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Također, ravnatelji četiriju metkovskih osnovnih i srednjih škola danas su odlučili da nastave neće biti u ponedjeljak i utorak. O početku nastave učenici će pravovremeno biti obaviješteni preko lokalnih medija.

 

 

 

visici.com/bljesak.info