Mame iz Ljubuškog pokrenule malu akciju za prikupljanje pomoći ovoj obitelji a naši mladi i članovi Udruge Ostajem su se odazvali na ovu akciju. Ovim putem pozivamo i sve ostale da pomognu na bilo koji način. Na fotografijama možete vidjeti podatke o računima za uplatu te popis djece s veličinama odjeće koju nose. Ukoliko imate nešto za pokloniti od higijenskog, školskog pribora, robe ili nešto drugo, sve možete donijeti u Frizerski salon ”Zlatka”, kod autobusne stanice u Višićima u smjeru Metkovića, sutra (PETAK) od 14:00 – 15:00 sati. Zatim će članovi udruge odvesti prikupljeno u Čapljinu gdje se također prikupljaju stvari.

Obitelj Boras iz Gornje Vitine, mjesta pored Ljubuškog, ima devetero djece, od kojih je sedam školaraca. Najstarije će sad u treći razred srednje škole, a najmlađe ima tri godine. Otac ima 51 godinu, a majka 36 godina, a u braku su od 2002. godine.

Upravo je otac bio zaposlen deset godina kao vozač autobusa u Ljubuškom, ali otkako se pojavila korona, točnije od 12. ožujka, ne radi. Za ovih proteklih pet i pol mjeseci dobio je dva puta po 420 KM. Supruga ne radi, brine se o kući i djeci.

Stoga su Mame iz Ljubuškog pokrenule malu akciju za prikupljanje pomoći ovoj obitelji.

“Drage mame, bila sam kod obitelji Boras, jedna predivna obitelj. Treba im sve od hrane, sanitarije, robe, obuće, pelena. Budimo i ovaj put složne i pomozimo” riječi su mame Anite napisane u FB grupi “Mame iz Ljubuškog” koja je posjetila obitelj Boras i napravila spisak stvari koje su im potrebne.

Također, u jednom ljubuškom lokalu se nalazi i kasica za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć ovoj obitelji, te će se po završetku akcije taj novac uplatiti na njihov bankovni račun. “Mame, kasa za obitelj Boras se nalazi u Lanoli… Molim vas da što prije donesete svoje priloge kako bi mogle pomoći ovoj obitelji novčano. Hvala vam od srca svima, ne sumnjam u naše sposobnosti i našu pomoć i ljubav kakvu samo majke imaju. Ponavljam, svaka marka je bitna, koliko tko može” napisala je mama Antonija u istoj grupi.

“Ovim putem želimo, prije svega, pomoći ovoj obitelji, jer nitko ne zna što ga čeka u budućnosti. Kakvo je vrijeme došlo, nema mjesta čuđenju i sve je više ljudi kojima je pomoć potrebna. Život je borba, i ja se nadam da će jednog dana sve biti bolje za sve nas, ali do tog dana je sigurno dug put. I na tom putu je jedino ispravno da oni koji imaju djele s onima koji nemaju” zaključila je za Vrisak.info mama iz Ljubuškog.

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>