Pogodnosti za građane čapljinske općine: Do vode nakon jedne uplaćene rate!

Zahvaljujući Odluci o izmjeni Odluke o visini i načinu sudjelovanja mještana u sufinanciranju izgradnje određenih glavnih distribucijskih mreža vodoopskrbe na području Čapljine, građani mogu dobiti priključak za vodu i prije uplate cjelokupnog iznosa sredstava. Ovu odluku na zadnjoj je sjednici usvojilo Općinsko vijeće Čapljine.

Valja reći da građani sudjeluju u sufinanciranju izgradnje distribucijskih mreža koje se grade na temelju Odluke o pristupanju realizaciji Projekta vodovoda Dubravske visoravni u općini Čapljina i Odluke o pristupanju realizaciji projekta vodoopskrbnog sustava za naselja Trebižat, Prćavci i Zvirovići. Dakle, zahvaljujući izmjenama ranije Odluke, budući korisnici vodoopskrbe sada se mogu priključiti na vodoopskrbni sustav već nakon uplate prvog obroka.

Ukupni iznos s kojim građani sufinanciraju izgradnju vodoopskrbnog sustava može se uplatiti u više obroka, a zahvaljujući novoj odluci OV Čapljine, priključak se može dobiti uplatom prvog. Ukoliko pak, korisnik prestane s uplaćivanjem nakon uplate jednog ili više obroka, slijedi prekid u isporuci vode tzv. iskapčanje.

Cilj spomenute odluke je ubrzanje priključivanja na vodoopskrbni sustav, što je naišlo na odobravanje građana. Prema ranijim odlukama voda iz slavina u kućama, mogla je poteći tek po izmirenju cjelokupnog iznosa.

Dušan Musa/radio-capljina.com