QYAbJCvV_b39d3fa57a9b62d0987818e93533703b_475_316_85_s_c1Unatoč financijskim problemima u proračunu Hercegovačko – neretvanske županije i osjetnom padu prihoda posljednjih nekoliko mjeseci, Vlada ove županije i dalje uspijeva izmirivati svoje obveze prema proračunskim korisnicima. Kako nam je jučer rekao predsjednik spomenute Vlade Denis Lasić, počela je isplata srpanjskih plaća, a osiguran je novac i za isplatu regresa.

– Očekujemo da će regres u iznosu od 450 maraka u četvrtak biti isplaćen proračunskim korisnicima. Poduzeli smo brojne aktivnosti kako bi se osigurala sredstva za isplatu ovih obveza i očekujemo kako neće biti problema ni u mjesecima koji su pred nama – rekao nam je jučer Lasić. Nakon prosvjeda u veljači i katastrofalnih poplava u Bosni, a koje su se odrazile i na punjenje proračuna HNŽ-a, predviđano je da će doći do velikih turbulencija u procesu isplate plaća iz županijskog proračuna. Ipak, donošenjem određenih zakonskih rješenja osigurana su dodatna sredstva u proračun HNŽ-a.

U prvom redu, tu se misli na vodne naknade koje je počela od Elektroprivrede HZ HB naplaćivati vlast u HNŽ-u. Ranije su novac dobivale samo lokalne zajednice i Federacija BiH. Prije mjesec dana donesene su sudske odluke o tome kako Elektroprivreda HZ HB mora vodne naknade plaćati i HNŽ-u, dok se još uvijek čeka sudska presuda prema kojoj bi ove obveze morala plaćati i Elektroprivreda Bosne i Hercegovine. Ona je već trebala biti donesena, ali zahvaljujući godišnjim odmorima u sudu u Konjicu još uvijek se čeka na presudu u ovome predmetu.

– Očekujemo kako će presuda uskoro biti donesena i da će biti slična onoj koja se odnosi na Elektroprivredu HZ HB. Zahvaljujući ovim priljevima u županijski proračun u mogućnosti smo na vrijeme ispunjavati svoje obveze – rekli su nam u Vladi HNŽ-a. Ako bi dvije elektroprivrede kontinuirano ispunjavale svoje obveze prema HNŽ-u, čak bi se u proračunu ove županije mogao pojaviti i određeni suficit.

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>