Federalni operativni centar civilne zaštite izvijestio je u nedjelju da je u subotu tijekom popodnevnih sati izbio veliki požar na nekoliko privrednih zgrada koje se nalaze u Duhanskoj ulici, u samom središtu Čitluka.

 

Vatra je zahvatila i susjedne zgrade kao i skladište tekstila frotira. Odmah se pristupilo gašenju vatre, a upućen je poziv za pomoć susjednim općinama, pa su gašenju vatre pristupile vatrogasne ekipe iz Čapljine (dva vozila, džip i šest vatrogasaca), iz Mostara (jedno vozilo i dva vatrogasca) i ekipa iz Ljubuškog. U redovnom izvještaju ovog centra se navodi da je gašenje požara bilo otežano zbog jako zapaljivih i gorljivih plastičnih i tekstilnih materija.

U 19:30 sati, požar je i dalje bio aktivan, ali se uspjelo staviti ga pod kontrolu i spriječiti njegovo širenje na susjedne objekte. U jednom trenutku razmatrano je i slanje zahtjeva za pomoć iz Republike Hrvatske za gašenje specijalnim vozilima. Načelnik Općine Čitluk Ivo Jerkić izjavio je da pomoć nije potrebna i zahvalio se na ponuđenoj pomoći, jer je zapovjednik vatrogasnih jedinica na terenu imao na raspolaganju desetak vozila i dovoljan broj vatrogasaca, pa se požar mogao držati pod kontrolom.

Prema najnovijim informacijama stanje na požarištu, jutros u 7 sati je pod kontrolom. Požar je lokaliziran, samo na pojedinim mjestima još ima manjeg plamena i dima. Vatrogasci su u pripravnosti i dežuraju sa dva vozila. Nastala je velika matrijalna šteta, a nema informacija o eventualnim nastradalim licima. Izgorjele su dvije tvornice i skladišta tvrtki “Odiseja 97” i “AMG ROLL”. Bez posla je ostalo oko 70 djelatnika. U izvještaju se dodaje da su vatrogasci Grada Mostara intervenirali na više lokacija, a da je Profesionalna vatrogasna brigada Sarajevo u protekla 24 sata imala četiri manje intervencije.

“Na području općine Cazin vatrogasci su imali jednu intervenciju u mjestu Džehveruša, gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a u općini Velika Kladuša dvije intervencije”. “U protekla 24 sata PVJ Tuzla imala je tri intervencije na gašenju požara, jednako kao i vatrogasne jedinice na području Zeničko-dobojske županije”.

izvor: bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>