Organizacijski Odbor za provedbu potpisivanja peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” organizirao je tiskovnu konferenciju na kojoj je predočio rezultate potpisivanja peticije. Prikupljeno je 142.345 potpisa što potvrđuje veliko zanimanje građana, koji su na najjasniji način pokazali i njegovu odlučnost da se suprotstave daljnjem političkom majoriziranju i ponižavanju Hrvatskog naroda.

 

Zbog velikog interesiranja javnosti i čestih poziva građana u općinske i županijske podružnice Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i traženja gdje se može potpisati peticija, donesena je odluku o produžetku potpisivanja peticije do 25. veljače 2011. godine. Ovim produžavanjem potpisivanja peticije za pet (5) dana željelo se omogućiti svima onima koji žele, a nisu potpisali peticiju da istu mogu potpisati u ovom produženom roku.

“Hrvati su izašli na izbore i izabrali svoje legitimne predstavnike i nitko drugi nema pravo odlučivati u ime hrvatskog naroda, i nećemo dopustiti nikome da se poigrava s našom izbornom voljom i spriječit ćemo sve pokušaje da nas predstavljaju oni koji nisu dobili naš glas” bilo je općeprisutno glasno i skoro plebiscitarno izražavanje stava svih potpisnika peticije.

Sva nepravda koja se već dugo kumulira u hrvatskom narodu bila je poticaj organiziranju potpisivanja ovakve peticije, koja je u hrvatskom narodu primljena s oduševljenjem, a poduprli su je i predstavnici ostalih naroda.

Iz Odbora za provedbu potpisivanje peticije „Stop majorizaciji Hrvata u BiH“ poručili su svima koji svojim protuustavnim i antidemokratskim ponašanjem i djelovanjem žele na najgrublji način ignorirati volju hrvatskog naroda u BiH i time nastaviti praksu ponižavanja Hrvata, želimo poručiti da ne testiraju odlučnost hrvatskih branitelja ali i cijelog hrvatskog naroda koji se skoro referendumski odazvao potpisivanju ove peticije. Ovo nije 2001. godina kada su na hrvatski narod poslani tenkovi i “crne kapuljače”, jer ako to neki ponovno pokušaju, poručujemo im da neće imati dovoljno ni tenkova ni “crnih kapuljača” da zaustave hrvatski narod u njegovoj borbi za ustavnu i stvarnu i institucionalnu jednakopravnost s druga dva naroda u BiH.

Organizatori peticije očekuju od svih relevantnih predstavnika međunarodne zajednice kako u BiH tako i izvan nje, ali i svih legitimnih političkih predstavnika bošnjačkog i srpskog naroda da svojim djelovanjem pokažu da uvažavaju volju hrvatskog naroda i da se zaustavi svaka daljnja majorizacija i grubo kršenje temeljnih ljudskih i kolektivnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

U Organizacijskom odbora žele vjerovati da će svi oni koji odlučuju o sudbini BiH, njenih naroda i građana, imati dovoljno mudrosti i pronicljivosti, da će uvažiti i volju hrvatskog naroda tako što će omogućiti da Hrvate predstavljaju njegovi legitimni predstavnici na svim razinama vlasti u BiH. Svako drugo ponašanje koje guši demokratski sustav ove zemlje, ne samo što na najgrublji način ignorira i ponižava hrvatski narod u BiH, već će odvesti BiH u do sada najveću političku krizu s nesagledivim posljedicama.

Na tiskovnoj konferenciji Marina Miletić ispred Organizacijskog odbora prisutnim je pročitala je primjer nejednakopravnosti i majorizacije Hrvata kao posljedice ustavnih i nametnutih rješenja u BiH kao i primjere neravnopravnosti Izbornog Zakona u BiH.
Organizacijski odbor očekuje da se u najkraćem mogućem roku konstituira vlast od legitimno izabranih predstavnika sva tri konstitutivna naroda i građana BiH, jer samo ovako konstituirana vlast imala bi neophodan politički kapacitet na svim razinama vlasti kako bi se mogle provesti sve nužne reforme na europskom euroatlantskom putu BiH, za koji je opredijeljen hrvatski narod.

 

Nikica Tomić prokomentirao je i napise pojedinih medija kako je prikupljeno je prikupljeno jako malo potpisa kao i provalu u prostorije Udruge rekavši kako je prikupljeno 142.345 potpisa. Svoju tvrdnju potkrijepio je i otvaranjem kutija u kojoj su bili potpisi prikupljeni na terenu. Provalu je prokomentirao kao vandalski čin koji je bio potaknut koristoljubljem. Tomić je također dodao kako provalnici i da su htjeli nisu mogli naštetiti peticiji jer potpisi koji su na papiru nisu ni bili u uredu u koji je provaljeno.

 

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>