Povodom ove situacije prouzrokovane korona virusom koja otežava ili onemogućuje vjernicima da u crkvi slave svetu misu, pristupaju sakramentu ispovijedi, pričesti…, papa Franjo je jučer (nedjelja, 22. ožujak) pozvao sve na molitvu, ali i na mogućnost primanja potpunog oprosta. U daljnjem tekstu, kojeg preuzimamo s portala vaticannews.va, možete pročitati na što je papa Franjo pozvao sve kršćane.

Kako prenosi vaticannews.va, Papa Franjo jučer (22. ožujak) je nakon podnevne molitve pozvao na molitvu Oče naš s kršćanima svih vjeroispovijesti sljedeće srijede, 25. ožujka i na molitvu, klanjanje Presvetom Sakramentu i blagoslov “Urbi et orbi” u petak, 27. ožujka, u 18:00 h, na praznom trgu pred Bazilikom svetoga Petra. Na kraju je Papa izrazio svoju blizinu stanovništvu Hrvatske koje je jutros pogođeno potresom.

Ivica Hadaš – Vatikan

U ovim danima kušnje, kada čovječanstvo drhti od prijetnje pandemije koronavirusa, želio bih predložiti svim kršćanima da zajedno zavape u nebo – rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve i dodao – Pozivam sve poglavare Crkvi, vođe svih kršćanskih zajednica i sve kršćane različitih ispovijesti da zajedno zazivamo Svevišnjeg i Svemogućega Boga, izgovarajući molitvu koju nas je naučio naš Gospodin Isus. Dakle, sve pozivam da mole Oče naš sljedeće srijede, 25. ožujka, u podne. Na dan kada se mnogi kršćani sjećaju navještenja utjelovljenja Riječi Božje Djevici Mariji, neka Gospodin čuje jednodušnu molitvu svih svojih učenika koji se pripremaju slaviti pobjedu Krista uskrsloga.

S tom istom nakanom, sljedećega petka, 27. ožujka, u 18.00 sati, na praznom trgu pred Bazilikom svetoga Petra predvodit ću molitvu – rekao je Papa i napomenuo – Već sada sve pozivam na duhovno sudjelovanje putem sredstava društvenog priopćavanja. Slušat ćemo Božju riječ, uzdizati svoje molitve i klanjati se Presvetom Sakramentu, nakon čega ću podijeliti blagoslov “Urbi et orbi” kojem će biti pridružena mogućnost primanja potpunog oprosta. Na pandemiju virusa želimo odgovoriti s općom pandemijom molitve, suosjećanja i nježnosti. Ostanimo ujedinjeni.

Iskažimo svoju blizinu osobama koje su u velikoj samoći i kušnji; liječnicima, zdravstvenim djelatnicima, bolničarima i medicinskim sestrama, dobrovoljcima; vlastima koje moraju donositi oštre mjere za naše dobro; policiji i vojsci koji na cestama uvijek pokušavaju održavati red, kako bi se izvršavale stvari koje Vlada traži za dobro svih nas. Iskažimo blizinu svima! Svoju blizinu izražavam stanovništvu u Hrvatskoj koje je jutros pogodio potres. Neka im Gospodin uskrsli dade snage i solidarnosti kako bi se mogli suočiti s tom nesrećom – rekao je na kraju Sveti Otac.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>