Na području Hercegovačko-neretvanske županije u protekla 24 sata zabilježen je pad vodostaja osim na području Popova polja, općina Ravno gdje razina vode stalno raste za oko 2 do 3 cm po satu, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Hercegovačko-neretvanskog županijskog stožera Civilne zaštite Pero Pavlović.

 

Po njegovim riječima, neke regionalne prometnice u općini Ravno i dalje su zatvorene za promet, u pojedinim selima nema struje i vode, a telefonske veze su u prekidu. U Veljoj Međi pod vodom je 6 kuća, a pojedina sela su potpuno odsječena od ostatka svijeta te je do njih moguće doći samo čamcima.

Kada je u pitanju općina Stolac, kako je kazao Pavlović, vodostaj rijeke Bregave je 104 cm, a vodostaj pritoke Radimlje je manji za 5 cm u proteklih 12 sati. Razina vode u Hutovu blatu-Londža manja je za 10 cm u proteklih 12 sati. Lokalni putovi Prenj-Habatnica i Derani-Svitava otežani su za promet, dok su svi ostali lokalni putovi prohodni.

Na području općine Čapljina stanje je nepromijenjeno u protekla 24 sata. PH Čapljina počela je s proizvodnjom, a granični prijelaz Gabela polje otvoren je za promet. Ukupno na području te općine ima oko 50 kuća u kojima se još nalazi voda.

Kada je u pitanju HE Mostar, kota iznosi 77,26, a protok je 530 metara prostornih u sekundi. HE Jablanica kota 268,10, protok 240 metara prostornih u sekundi, dok je na HE Salakovac kota 122,59, a protok 512 metara prostornih u sekundi.

 

izvor: fena

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>