uionicapreuzmiMi u Sindikatu učitelja HNŽ-a i Samostalnom Sindikatu osnovnog odgoja i obrazovanja BiH iznenađeni smo i ogorčeni na neke zaključke koje ste usvojili na 71. Sjednici Vlade, koja je održana 04.11.2014. godine. Razlog našeg nezadovoljstva i ogorčenosti što donosite neke upitne odluke, a da niste na dnevni red stavili isplatu naknada za prijevoz (od kolovoza 2013. do polovine veljače 2014. godine) učiteljima u osnovnom obrazovanju koju ste dužni po Zakonu isplatiti.

Od veljače 2014. godine Predsjednik Vlade je obećavao i uvjeravao nas da je isplata prijevoza od 130.000,00 KM pitanje dana i da se isplata mora što žurnije izvršiti.

Nažalost, točno je govorio gospodin Lasić da je to baš pitanje dana.

Naknadu za prijevoz učenika prijevozničkim firmama ste na vrijeme isplatili pa se s pravom pitamo što smo mi uskraćeni i gdje je preusmjeren novac koji nam pripada. Možemo nagađati ili dati javnosti da pretpostavlja.

Samo mjesec dana prije, za Dan učitelja smo dobili čestitku, gdje ste nam čestitali Svjetski Dan učitelja i između ostalog istaknuli važnost obrazovanja. Tada, ste rekli da učitelji u svojim rukama drže ključeve naše budućnosti i obvezali se da će te osigurati što bolje materijalne uvjete.

Vi nam uskraćujete i ono što nam pripada po zakonu i ono od čega živimo. Žalosno je što nas ponižavate i omalovažavate, ali mi smo ponosni što nismo licemjeri i što ćemo i dalje ukazivati na pogreške i tražiti svoja prava.

Bilo je i gorih dana. Preživjet ćemo i ovo, ali odustati nećemo, jer ne želimo svojim novcem obnavljati ono što nismo počinili, stoji u priopćenju koje smo dobili od Sindikata učitelja HNŽ-a i Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja BiH.

hercegovina.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>