Župa Dračevo oduvijek je bila bogata mladima željnih zajedničkog druženja,  aktivnosti i duhovnog napretka u Crkvi. Sve je to potaklo, župnika don Ivicu Borasa i župno pastoralno vijeće na odluku o obnovi stare dvorane, uz sam bok crkve.  Sredinom veljače, ta je odluka realizirana, u župi je počeo sa radom novi centar za mlade. Početkom studenoga 2008 godine, počeli su radovi na staroj ruševnoj dvorani koja je do tada služila za caritativne potrebe tijekom rata i poraća.  Uz svakovrsnu pomoć župljana i ostalih donatora preuređen je prostor dvorane. Radove je izvodila firma Gramax d.o.o. Stolac. Završni dio čišćenja, spremanja i uređenja  napravili su mladi ove župe.

U novom centru za mlade predviđeni su raznovrsni sadržaji. Već je otvorena čitaonica u kojoj su dostupne razne knjige vjerskih, duhovnih i  poticajnih sadržaja. Također, prostor je jako dobro poslužio, mladim talentima ove župe koji su formirani u vokalno – instrumentalnu skupinu „Angelus“, gdje redovito uvježbavaju svoje crkveno višeglasno pjevanje. Centar  je adekvatno opremljen sredstvima potrebnim za kino-dvoranu koja će mlade kroz razne filmove i prezentacije voditi u njihovom duhovnom rastu i napretku.  Uz već navedeno, prostor je pogodan i za druga pastoralna, caritativna, vjeronaučna, ministrantska pa čak i sportska druženja. Prema riječima župnika, uskoro se planira i početak izdavanja župnog lista kojeg bi uređivali, radili i prezentirali mladi ove župe.

Župnik se iskreno zahvaljuje svim donatorima i izvođačima radova, te svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Centar je osnovan s nakanom zajedničkog druženja mladih vjernika,  da povede mlade „putem svjetla“, da im pokaže da i u kršćanskoj okolini može biti zanimljivo, plodonosno i veselo. Neka nam dragi Bog pomogne ustrajati na ovome putu, te nas zajedničko druženje učvrsti u našoj vjeri.

Ana Ivanković

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>