OŠ “Lipanjske zore” Višići obavještava roditelje/staratelje djece koja su dorasla za upis u prvi razred osnovne škole, da su obvezni izvršiti prijavu djeteta za upis, sukladno Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ-a (Narodne novine HNŽ-a, br. 5/00, 4/04, 5/04, 1/14 i 7/16).

Obvezni upisnici su djeca rođena od 1. rujna 2013. do 31. kolovoza 2014. godine, odnosno djeca koja su do 1. ožujka 2020. godine navršila pet i pol (5,5) godina života.

Mjerodavno Gradsko tijelo uprave, uz pisani zahtjev roditelja/staratelja djeteta i procjenu Povjerenstva za upis djece u prvi razred, može dopustiti da obvezno školovanje počne godinu dana raniju ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

Sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji, prijave za upis i popunjavanje propisanog obrasca (https://drive.google.com/open?id=1aLr6YashfcaudAClTPKOngv7aW-jjkeD) obavljat će se telefonski.

U razdoblju od 21. do 24. travnja 2020. godine, od 10:00 do 13:00 sati, za upis djece će biti dostupni školski stručni suradnici, i to:

  • Pedagoginja-psihologinja Jasna Ajanić-Spužić (za djecu s područja Višića, Čeljeva, Gnjilišta, Dračeva i Svitave), na telefonski broj 063/383-273 i
  • Pedagog Jozo Ljiljanić (za djecu s područja: Domanovića, Bobanovog Naselja i Šuškovog Naselja), na telefonski broj 063/479-402.

Roditelji/staratelji djece će o liječničkom pregledu i uvidu u psiho-tjelesnu zrelost djece za polazak u školu biti naknadno obaviješteni. Mole se roditelji za strpljenje i razumijevanje.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>