DUBROVNIK, ZADAR – Dubrovačka policija intenzivno traga za drskim lopovima koji su iskoristivši velike gužve u gradu za “operativno djelovanje na terenu” počinili dvije „teške“ i dvije “obične“ krađe.

 

Stoga iz PU dubrovačko- neretvanske opetovano upozoravaju sugrađane i turiste na povećani oprez zbog dolaska prvog “udarnog vala” turista, ali i neželjenih “dugoprstića” zbog trajanja “Libertas Film Festivala”, održavanja teniskog meča Mc EnroeIvanišević i početka 61. Dubrovačkih ljetnih igara.

Tako se traga za nepoznatim lopovom koji je u jednoj trgovini suvenira na Stradunu „u pol bijela dana“ uspio neopaženo iz torbice Geraldine M. (52) iz Irske ukrasti novčanik s oko 1.000 kuna i više bankovnih kartica.

Lopovi su iz obiteljke kuće N.J. (78) u ulici Iva Dulčića na Babinu kuku otuđio više tisuća kuna a izvršili su i premetačinu kuće A.B. (67) u ulici Frana Supila na Pločama gdje su od gošče Nicole F. (35) iz Australije ukrali srebrni prsten vrijedan nekoliko stotina kuna. Također, iz obiteljske kuće u dijelu Mokošice uz JTC u vlasništvu M.K. (69) otuđeno je preko 10.000 kuna u novcu.

U samo dva dana dvoje turista opljačkano je na plažama i u Zatonu i Pakoštanima. Državljanka Slovačke ostala je bez novčanika u nedjelju na plaži u Zatonu gdje joj je ukraden novčanik sa osobnim dokumentima i novcem, a dan poslije na plaži u Pakoštanama, 49-godišnjaku iz Zagreba ukradena je torbica s novcem i osobnim dokumentima.

izvor: jutarnji.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>