Održana šesta po redu izložba sitnih životinja; Nikola Bjelica sa svojim komaromskim prevrtačem šampion specijalke

U dvorani Osnovne škole Marka Marulića je ovaj vikend održana šesta po redu međugradska izložba sitnih životinja u organizaciji Udruga za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Columba“ Ljubuški i Općine Ljubuški. Nazočnima se obratio predsjednik udruge Columba Boris Šego koji je ovom prilikom zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli izložbi, proglasio pobjednike i šampione izložbe, te dodijelio pehare i nagrade.

Ove godine su imali:

VI. Specijalku Birmingemskog rolera

VI. Specijalku Bačkog prevrtača

VI. Sprecijalku BVP

VI. Izložbu ptica

Birmingemski roler, golub ljubušaka Slavka Pavlovića Pekara šampion je VI. Međunarodne izložbe sitnih životinja koja je od 4. do 6. prosinca, u organizaciji udruge „Columba“ Ljubuški i uz potporu općine Ljubuški, održana u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom.

Šampioni specijalke su komaromski prevrtač Nikole Bjelice iz Višića i birmingemski roler Darka Planinića iz Krehin Graca. Šampion – najbolje ocjenjena ptica je češljugar Dragana Tomića iz Ljubuškog.

Šampion – najbolji izlagač je s 4 zlata i 3 srebra Mlađen Nenad iz Sarajeva.

Odluke su to ocjenjivačkog suda u sastavu: Joka Hasić, rukovoditelj ocjenjivanja, Đuro Mitraković, Edin Redžić, Dragan Kramar, Husein Radmanović i Jasmin Džebo (ocjenjivači za golubove) i Nenad Ljuca (ocjenjivač za ptice). Na izložbi su nagrađeni su i brojni drugi izlagači.

Posebnost ove izložbe je što je na njoj, kao što će biti i na predstojećoj Državnoj izložbi u Sarajevu, pokrenuto promoviranje priznanja nove rase – Hercegovački prugasti roler. Nova rasa je na izložbi u Ljubuškom bila zastupljena sa dvije kategorije.

ljportal.com