OLYMPUS DIGITAL CAMERAJužna obilaznica je cesta koja bi trebala rasteretiti cestu M6, jer postojeća trasa magistralne ceste M6 Ljubuški- Čapljina svojim značajnim dijelom prolazi kroz grad Čapljinu i gusto izgrađeno naselje Trebižat. U tonskom prilogu poslušajte razgovor s Fatimom Terzić djelatnicom JP Ceste Federacije i sa Sinišom Cukutom iz Instituta za građevinarstvo iz Banjaluke.

Početak Južne obilaznice planiran je prije naselja Trebižat idući iz pravca Ljubuškog. Za izgradnju ove obilaznice u prostornom planu ostavljene su dvije mogućnosti varijanta “A” s desne strane rijeke Trebižat, koja bi se pružila po Crnom brdu, i varijanta “B”- sa lijeve strane rijeke Trebižat koja bi presijecala Trebižatsko polje.
Analizom utjecaja na okoliš zaključeno je da je povoljnija varijanta”A” prema kojoj cesta ide desnom obalom rijeke. Trasa počinje odvajanjem od postojećeg magistralnog puta M6 u dužini 800 m, zatim se spušta u Trebižat polje gdje vijaduktom raspona 30 m propušta lokalnu makadamsku cestu i kanal u nivou polja i pruža se dalje paralelno s Trebižatom, rijeku prelazi mostom raspona 2*35 m na mjestu gdje se sastaju staro i novo korito Trebižata. U nastavku trasa ide prema naselju Struge, u dužini oko 4,3 km, pruža se po obodu Crnog brda na visini 5-20 m iznad polja. Mjestimično cesta prelazi nasipom preko dijlova polja uvučenih u brdo, kako stoji u studiji ti dijelovi polja plivaju, a izgradnjom “nasipa ceste” povećava se mogućnost korištenja tih parcela kao poljoprivrednoga zemljišta.
Nadomak naselja Struge predviđen je priključak naselja raskršćem, mjesto priključka je izdignuto 5-6 m iznad polja. Nakon toga trasa se vraća preko polja i rijeke Trebižat prema lijevoj obali prelazeći rijeku s dva mosta raspona po 20-25 metara.
Dolaskom na lijevi obod polja, vijaduktom dužine 25 m trasa se penje na visinu od oko 18 m da bi na dovoljnoj visini vijaduktom dužine 175 m prešla preko željezničke pruge.
Cestu za Struge prelazi nadvožnjakom raspona 25 m da bi se i izvan ceste omogućila komunikacija za obradive površine koje se presijecaju. U ovoj zoni trasa prolazi u blizini nacionalnog spomenika “Mogorjelo” od kojeg je udaljena oko 120 m.
Dalje na trasi predviđen je gradski rotor za priključenje grada Čapljine. Trasa zatim prolazi slobodnim zemljištem direktno ka rijeci Neretvi koju prelazi mostom ukupne dužine 140 m. Na lijevoj obali rijeke Neretve projektiran je kružni tok u koji se dovodi i magistrala M17.

radio-capljina.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>