U organizaciji Sindikata profesionalnih nogometaša

Večeras je u hotelu Hills u Sarajevu održana druga po redu manifestacija “Kristalnih 11” u organizaciji Sindikata profesionalnih nogometaša BiH. Glasati za najbolje u protekloj godini u domaćem nogometu su mogli nogometaši i treneri 12 premijerligaških klubova, a izabran je i najbolji tim Premijer lige BiH.

Za najbolju nogometašicu Bosne i Hercegovine je izabrana Alisa Spahić (SFK 2000), dok je za najbolju trenericu izabrana Samira Hurem, glavni strateg SFK 2000 i reprezentacije BiH.

Nagrada za najboljeg suca je otišla u ruke Irfana Peljte, dok je za najboljeg trenera u minuloj sezoni izabran Blaž Slišković, šef struke prvaka naše zeljme Zrinjskog.

Najboljim mladim igračem ponovo je proglašen Luka Menalo (Široki Brijeg), dok je velika čast pripala Goranu Zakariću (Željezničar) pošto je proglašen najboljim nogometašem Premijer lige u protekloj sezoni.

“Veoma sam sretan i zahvalan svima koji su glasali za mene. Zahvalio bih se suigračima, trenerima i klubu. Sigurno da je ovo još jedan poticaj za nastavak karijere i budućnost”, poručio je Zakarić nakon što mu je uručeno veliko priznanje.

Najboljih 11 u protekloj sezoni Premijer lige:

Golman: Kenan Pirić (Zrinjski)

Obrana: Pero Stojkić (Zrinjski), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Daniel Graovac (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda)

Vezni red: Elvis Sarić (Sarajevo), Jovan Blagojević (Željezničar), Miloš Filipović (Zrinjski), Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Napadač: Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Posebno priznanje za “životni rezultat” dobio je legendarni Mirsad Fazlagić nekada sjajni nogometaš i trener, između ostalih, FK Sarajevo i mlade selekcije Jugoslavije.

sportsport.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>