Održana utemeljiteljska skupština Športskog saveza općine Čapljina

Napokon su i brojni čapljinski športski klubovi i okupljeni u jednu veliku obitelj. U proteklih dvadeset godina, a i ranije, u Čapljini su se osnivali brojni športski klubovi koji su funkcionirali zasebno. Nije bilo zajedničkog nastupa čapljinskih klubova prema županijskom ili federalnom športskom savezu. Ipak, ta je ružna praksa prekinuta, pa se utemeljio i toliko očekivani Športski savez općine Čapljina.

Na utemeljiteljskoj skupštini, održanoj u zgradi Općine Čapljina, okupili su se predstavnici svih športskih klubova i udruga koji djeluju na području općine. U ime Općine Čapljina i ureda načelnika na skupštini su se obratili prof. Željko Bonić, pomoćnik načelnik za društvene djelatnosti, i Dalibor Milinković, savjetnik načelnika za financije.

” Svi naši klubovi i športaši pojedinci godinama postižu odlične rezultate. Nadamo se kako će tako nastaviti i ubuduće u ovoj novoutemeljenoj športskoj obitelji koja ima apsolutnu potporu Općine Čapljina i načelnika Vidića. “ – istaknuo je prof. Željko Bonić te zahvalio svim klubovima na spremnosti za zajedničko djelovanje.

” Ovaj je Savez matična kuća ili bolje rečeno majka svim čapljinskim športskim klubovima. Učinjen je veći i kvalitetniji iskorak u pogledu rada, djelovanja i rezultata svih naših klubova. “ – poručio je Dalibor Milinković.

Na utemeljiteljskoj skupštini za predsjednika Športskog saveza općine Čapljina jednoglasno je izabran je Dominik Lubina (do izbora bio predsjednik Kick boxing kluba ”Sensei”), a za potpredsjednika Miloš Jelčić, koji je sve funkcije u odbojkaškom klubu Čapljina sada prepustio svom zamjeniku.

U upravni odbor Športskog Saveza općine Čapljina izabrani su kao članovi Bojan Krešić, Ante Karlović i Ilija Tomić te predsjednik Lubina i potpredsjednik Jelčić kao članovi po položaju.

U nadzorni su odbor imenovani Sanjin Raguž (predsjednik) i članovi Marin Krešić i Zdravko Pranjić.

” Trudit ćemo se održati i pojačati športski život naše općine, te tako stvoriti uvjete za osnivanje novih športskih klubova i udruga. Time će i čapljinska športska obitelj biti još brojnija. Za takvo nešto imamo uvjeta i samo treba raditi i zajednički djelovati.“ – poručio je  dr. Dominik Lubina, izabrani predsjednik Športskog saveza općine Čapljina.

 

Frano Matić | Večernji list
FOTO: ČA::portal