U petak je u Centru za ruralni razvoj na Buni održana je Završna radionica PROJEKT RIJEKA koju organizira EU “Lijepa naša” Čapljina u suradnji s partnerskim organizacijama: EKO MOST – MOSTAR I VRELO –Trebinje. Projekt je koncipiran tako da pruži osnovana znanja sudionicima, volonterima, lokalnom stanovništvu, NVO-a te stručnim i znanstvenim institucijama o stanju/zdravlju riječnih ekosustava u slivovima Neretve i Trebišnjice.

Ispitivanje svojstava rijeke može biti razlog da se ljude približi rijeci na jednostavan i zanimljiv način. Saznanja o stanju riječnih ekosustava samo je početna karika u lancu uspostave složenog mehanizma nadziranja i očuvanja zdravlja naših rijeka.

 


PROJEKT RIJEKA kreira i upravlja procesom sudjelovanja volonterskom inicijativom i programom edukacije o okolišu uz suradnju s srodnim udrugama u riječnom slivu Neretve i Trebišnjice.

PROJEKT RIJEKA inicirao je uspostavu mreže ekološke nevladinih udruga koje imaju misiju zaštite prirodnih vrijednosti u riječnim slivovima Neretve i Trebišnjice pod nazivom

„ZAŠTITI RIJEKU, ZAŠTITI ŽIVOT“ koje stručno kadrovski i financijski podupire WWF Mediteran Programme i Federalno ministarstva okoliša i turizma.

izvor: bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>