Održana igraonica Ljudskom čovječe ne ljuti se

U prijepodnevnim subotnjim satima u prostorima kasnoantičkog spomenika Villa Rustica, odnosno u Mogorjelu u Čapljini održana je igraonica u Ljudskom čovječe ne ljuti se. Neobičan događaj organiziralo je Vijeće mladih općine Čapljina u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Pavlovića i Caritasovom radionicom za osobe s poteškoćama u razvoju.

Parola natjecanja bila je Nije važno pobijediti, već sudjelovati, pa možemo reći kako je ovaj put uistinu bilo tako.

Tihomir Šutalo, predsjednik Vijeća rekao je da je današnja igraonica jedan od prvih projekata Vijeća mladih koje želi okupljati mlade ljude kako bi zajednički radili na promicanju pozitivnih vrijednosti u našoj Općini. 
˝Kad smo organizirali ovaj projekt Ljudskog čovječe ne ljuti se mislili smo na to da može igrati svatko bez obzira na svoje sposobnosti˝ rekao je Šutalo.

Oduševljeni su bili i natjecatelji koji su odgovarajući na pitanje Kako je bilo davali odgovore Super, Pravo, Oduševljeni smo.

Kocku su na polje bacali i roditelji, ali i članovi Vijeća mladih koji su se pobrinuli da se u kratkim stankama ˝umorni˝ natjecatelji osvježe sokom ili grickalicama.

Barbara Barić, jedna od članica Vijeća istaknula je kako su svi ponosni jer su uspjeli dokazati da današnje okupljanje daje jasnu poruku kako su osobe s poteškoćama u razvoju dio nas te da iste svojom nazočnošću u društvenim aktivnostima mogu samo obogatiti naše živote.

Mladi općine Čapljina, okupljeni u Vijeće ne žele stati na ovoj današnjoj Igraonici.
U nastavku svojih aktivnosti, kako nam je rekla potpredsjednica Ana Šimović, uskoro u našem gradu dočekuju profesora Zdravka Tomca koji će govoriti o aktualnoj problematici Hrvata u BiH, odnosno o temi: Majorizacija nad Hrvatima.

 

 

Ante Bender, Radio Herceg Bosne