Nakon višegodišnje stanke ponovno je organiziran izbor najboljih sportaša općine Čapljina u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Kako bi se, prije svega, ukazalo na odlične rezultate brojne čapljinske športske obitelji a onda naravno i nagradili oni najuspješniji u 2010. godini, ovaj su projekt pokrenuli HERC Vjesnik, Čapljinski portal i radio Čapljina.

Birali su se najuspješniji u ukupno šest kategorija, a podijeljene su i plakete u kategorijama za koje nije bilo predviđeno glasovanje.

Samo glasovanje odvijalo se u trostrukom sustavu i to putem Čapljinskog portala, kupona objavljenih u HERC Vjesniku, a na kraju je svoj glas dao i peteročlani stručni žiri sastavljen od čapljinskih sportskih novinara i poznatih trenera i profesora tjelesne kulture. Na kraju su se zbrajali glasovi sa sva tri izvora glasovanja i dobila se zajednička slika o najboljim u svim kategorijama.

U ime organizacijskog odbora skupu se obratio Frano Matić, glavni urednik HERC Vjesnika, koji je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli ovaj projekt, te je posebno istaknuo činjenicu da je ovo važan događaj za čapljinski šport jer se nakon dugo godina pokreće izbor najbojih sportaša.

” Naša je Općina zasigurno najsportskija sredina u Herceovini, a naši sportaši na najbolji mogući način promoviraju svoju sredinu diljem svijeta. Ovo je jako važna stvar jer ponovno imamo prigodu sagledati sve rezultate naših sportaša, ali i nagraditi one najbolje. Ovo je bila rezultatski jako uspješna godina za sve naše sportaše i nadam se kako će i nadolazeća 2011. godina biti  u najmanju ruku jednako uspješna kao i ova, ali sve ukazuje da su pred nama novi veliki uspjesi. “ – istaknuo je čapljnski načelnik dr. Smiljan Vidić, koji je bio i pokrovitelj izbora najboljih sportaša Općine Čapljina u 2010. godini.

Svi nagrađeni sportaši i  predstavnici sportskih kolektiva izrazili su zadovoljstvo organizacijom izbora i to po prvi puta na ovakav način. Naravno, kod nekih je bilo dosta očekivanja za izbor u svim kategorijama, ali su rezultati glasovanja na kraju  dali konačnu sliku.

Izboru najboljih sportaša Općine Čapljina za 2010. godinu u velikoj dvorani hotela Mogorjelo u Čapljini nazočili su brojni gosti i uzvanici iz javnog, političkog, kulturnog i športskog života, a uz načelnika Vidića među njima je bio i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša.

U glazbenom dijelu programa nastupili su ženska klapa ”Lira“ iz Trebižata te poznati pjevači i kantautori Pero Križanović, Darko Šutalo Rahan i Josip Pjevac. Kao poseban pečat programu bile su zgodne manekenke modne agencije ”LOOK Model Management”  iz Čapljine.

Voditeljski posao na besprijekoran je način odradila Misijana Brkić Milinković.

Rezultati ovogodišnjeg izbora su sljedeći:

Najbolji športski kolektiv: HKK Čapljina Lasta
Najbolja mlada nada: Goran Rebac (HRK Čapljina)
Najbolji trener: Damir Borovac(NK GOŠK Gabela),
Najbolji sportaš: Jozo Brkić (HKK Čapljina Lasta)
Najbolji sportaš izvan Čapljine: Ilijana Dugandžić
Najbolja sportašica: Željana Ereš (HOK Čapljina).

Posebne plakete su dobili: Antonela Ajanić Spužić (za sportski povratak), Petar Obradović (za iznimna sportska postignuća), Jasmin Repeša (za promociju čapljinskog sporta u svijetu) i Ljubo Dragičević (za životno djelo).

 

Tekst: ČA::portal
FOTO: Mateo Matić | ČA::portal

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>