“Svatko od nas zna primati, ali zna li svatko i davati!” riječi su don Ante Ledića, ravnatelja Katoličkog Školskog Centra “Sv. Pavao” u Zenici, na otvaranju humanitarnog koncerta koji je nosio naziv “Jelo na kotačima”. Naime, KŠC “Sv. Pavao” već tradicionalno organizira humanitarni koncert početkom Došašća pod nazivom “U susret Božiću”, a prihod s ovoga koncerta iskoristit će se za pomoć Pučkoj kuhinji zeničkog Caritasa “Jelo na kotačima”.

Ova Pučka kuhinja nalazi se u sklopu župe Sv. Josip, a djeluje još od lipnja 1995. god. Specifičnost ove Pučke kuhinje je što se korisnicima dovozi hrana na adresu stanovanja, pa je zbog toga proizašao naziv “Jelo na kotačima”.

Ovom koncertu odazvale su se i dvije naše, hercegovačke klape, a to su ženska klapa “Angelus” iz župe Dračevo i muška klapa “Knez Domagoj”, koju čine mladići iz čapljinske općine. Vođa i organizator dolaska je naš bivši župnik don Ivica Borasa, inače dugogodišnji prijatelj s don Antom Ledićem. Također je na koncertu, kao predgrupa, nastupala i domaća klapa “Bel Canto” iz Zenice, kojoj je ovo bio ujedno i prvi javni nastup.

Na generalnoj probi pred sami koncert među pjevačima sve tri klape osjetilo se veselje i zadovoljstvo sudjelovanja u ovakvoj akciji. Pred sami početak koncerta (18:30 h), dvorana u kojoj se održavao koncert, bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta. Nakon uvodnog govora don Ante Ledića u kojem je pozdravio svoje drage goste iz Hercegovine i sve posjetitelje, koncert je otvorila domaća klapa “Bel Canto” s pjesmama White Christmas i Oprosti od Zlatana Stipišića Gibonnija. Naime, ova klapa nastala je prije nepuna dva mjeseca, te su svoj nastup vrlo dobro odradili, za što ih je i publika nagradila velikim pljeskom.

Nakon njih na scenu je izašla ženska klapa “Angelus” koja je započela s duhovnim pjesmama (Moj Isuse, Molim te Gospodine, U svetištu, Slavi Boga pjevajući), a nakon toga i klapskim pjesmama (U poju se mala, Zaspalo je siroče, Na Neretvi vodi ´ladnoj i Mare moja).

Što se tiče muške klape “Knez Domagoj” oni su odabrali par klapskih pjesama (Pismo moja, Vilo moja, Dobra ti večer mati moja, Ruža crvena, Neretva je sveto blago, Zora bila, Croatio iz duše te ljubim), a zatim su nakon toga zasvirali remix poznatih domaćih hitova (Kad procvatu jabuke, Garavušo) na opće oduševljenje zeničke publike koja ih je pratila gromoglasnim pljeskom.

I nakon koncerta, u jednoj od učionica u KŠC “Sv. Pavao” gdje je priređen domjenak za sve goste i pjevače, pjesma nije prestajala, na čemu je inzistirao don Anto Ledić. Pjesma je potrajala dugo u noć. Svatko tko je došao imao je puno toga za vidjeti i čuti, jer su mladi pjevači uistinu veličanstveno odradili svoje nastupe, što se pogotovo može reći za mušku klapu “Knez Domagoj” koja je izmamila najviše ovacija.

Idućeg dana (subota, 03. prosinac) don Anto Ledić organizirao je izlet za hercegovačke “slavuje” na srednjovjekovnu tvrđavu Vranduk, a zatim i ručak u KŠC “Sveti Pavao” nakon kojeg su Hercegovci pošli kući.

 

visici.com

 

 

 

 

 

 

 

 

{gallery}galerije_za_clanke/zenica{/gallery}

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>