Obljetnice su uvijek prigoda da se vratimo u povijest, da se vratimo sebi nakon određene vremenske distance, da pogledamo tko smo te kakvi smo bili. Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine koja je trajala od 07. do 26. lipnja 1992. godine. To je bila prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu kada je oslobođena dolina rijeke Neretve.

I danas nakon 29 godina okupljamo se kako bi smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za našu slobodu, slobodu Hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

U sklopu programa 29. obljetnice manifestacije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine u četvrtak (10. lipnja 2021.), s početkom u 19:45 sati, na spomen obilježju u MZ Višići odat će se počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Vijence i svijeće će položiti obitelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanstvo Mjesne zajednice i izaslanstvo grada Čapljine.

capljina.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>