JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar su na službenoj Facebook stranici Autoceste FBiH postavili anketu pod nazivom „Sudjeluj u odabiru dizajna mosta Počitelj i osvoji ACC TAG uređaj“. Anketa je jednostavna za popuniti – klikom na opciju Glasaj bira se jedna od tri ponuđene varijante rješenja mosta Počitelj.

„Svjesni koristi i značaja koje imaju društvene mreže u poslovanju, pružajući jednostavniju i bržu komunikaciju, kao i veću vidljivost sa korisnicima, odlučili smo da napravimo ovaj interakcijski korak jer izgradnja autoceste je projekat prije svega za sve građane i građanke Bosne i Hercegovine“, izjavio je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH.

Projektant je dostavio tri varijante rješenja mosta Počitelj. U sve tri varijante dužina mosta je 975 metara i visina 85 metara. Razlika je u dužini raponske konstrukcije (razmak između stubova).

Tri prijedloga rješenja mosta Počitelj:

  • U prijedlogu 1raspon je 147 metara i ima monolitne stubove;
  • U prijedlogu 2. raspon je 127 metara i ima razdvojene stubove u obliku slova Y;
  • U prijedlogu 3. raspon je 85 metara sa monolitnim stupovima.

Link za anketu je dostupan na službenoj Facebook stranici: Autoceste FBiH i web stranici poduzeća www.jpautoceste.ba.

Anketa će biti otvorena 15 dana, a rezultati objavljeni na Facebook i web stranici poduzeća.

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar unaprijed se zahvaljuje na iskrenom popunjavanju ankete, a najsretniji slučajnim odabirom će biti nagrađeni ACC TAG uređajem sa dopunom.

Informacije o mostu Počitelj:

Most Počitelj se nalazi sjeverno od grada Počitelja na dionici autoceste Koridora Vc Počitelj – Zvirovići. Most spaja dvije obale rijeke Neretve i prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste. U fazi je izrada glavnog projekta dionice na kojoj se nalazi i ovaj most. Projekat rade domaće kompanije Konzorcij: Ipsa Institut d.o.o. Sarajevo i Divel d.o.o. Sarajevo. Rok za završetak projekta je kraj 2014. godine, a početak izgradnje dionice je tokom 2015. godine.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>