Teniski rezultat na Čaerima: Višići u golijadi bolji od Međugorja

U nedjelju (20. rujan) je na Čaerima odigrano 3. kolo Županijske lige HNŽ, a za HNK Višići ovo je druga utakmica jer je utakmica iz prethodnog kola  protiv NK Mostar odgođena, a ista će se odigrati idući utorak. U nedjelju (27. rujan) na Čaere dolazi ekipa NK Cim, a vikend poslije toga Višići gostuju u Kruševu. Za vikend su i naši predpioniri odigrali utakmicu protiv FK Velež, te su upisali poraz (6:1). (više…)

Održan sastanak Kriznog stožera ministarstva zdravstva HNŽ

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi  danas je održao sastanak na kojemu je razmatrano epidemiološko stanje u Županiji. Na sastanku su prezentirani aktualni podaci vezani za broj i strukturu pozitivnih na COVID-19 u HNŽ. Opća je ocjena kako je epidemiološko stanje sve ozbiljnije, a  razlog za povećan broj COVID-pozitivnih osoba, što je Stožer u više navrata isticao, nije u nedostatnosti propisanih mjera, već u njihovu nepoštivanju. (više…)

FOTO: Uređeno košarkaško igralište

Kako smo nedavno pisali, ovih dana članovi Udruge Ostajem zajedno sa školskim domarima dosta rade na uređenju školskog okoliša u Višićima. Tako su prije par dana volonteri, zajedno sa domarom Dadom Menalom, očistili školsko košarkaško igralište od trave, koja je počela rasti na nekim dijelovima, počistili igralište i nanovo prefarbali linije igrališta. Nadamo se da ”košarkaške table” i cijelo igralište neće doživjeti sve češće vandalske ispade koji se događaju oko škole. Naime, nedavno je prepilana klupa, tj. daske na klupi, pilom i razvaljeni betonski nosači koji drže daske. Ne možemo uistinu pronaći smisao ovog čina ali se nadamo da se ubuduće neće događati ovakve stvari.

 

FOTO: Asfaltirana ulica koja vodi do škole u Šuškovom Naselju

U područnoj školi u Šuškovom Naselju, koja je u sklopu OŠ “Lipanjske zore”, ove godine upisano je 6 prvašića. Zadnjih godina broj učenika u ovoj školi kreće se oko 30, a o njihovom odgojno-obrazovnom radu brinu tri učiteljice Janja Menalo, Božidarka Džeba i Valentina Vego. S novim prvašićima i novom školskom 2020./2021. godinom postavljen je asfalt u ulici koja vodi do škole, a realizaciju ovoga projekta omogućila je Gradska uprava Čapljina. Nadamo se i daljnjem ulaganju u ne samo ovu, nego i druge naše škole kako bi svi korisnici, a pogotovo oni najmlađi bili zadovoljni. U nastavku možete pogledati fotogaleriju. (više…)

Pomoć učenicima za prijavu na “Platformu” (online nastava)

Za učenike OŠ “Lipanjske zore” donosimo dva privitka u pdf formatu kao pomoć za prijavu na Školarac i za prijavu preko mobilne aplikacije. Postupak prijave, odnosno pomoć izradila je jedna od nastavnica u čapljinskoj osnovnoj školi, kojom se ovim putem zahvaljujemo, a dokumente smo dobili neslužbenim putem.

Priručnik za pristup Školarcu-https://drive.google.com/file/d/1evUFaskyspmckk4Nr-DFEjAdEYQrcuky/view?usp=sharing

Priručnik za mobilnu aplikaciju-https://drive.google.com/file/d/1iQU8DEeDqBIbt7dwF42-HIbvYGBYDULd/view?usp=sharing

FOTO: Područna škola u Svitavi poprima ljepši izgled

U suradnji OŠ “Lipanjske zore” i Mjesne zajednice Svitava područna škola u ovom naselju poprimala je novi i ljepši izgled. Ovom prilikom zahvaljujemo se i HEČ-u koji je pomogao sa svojim radnicima i strojevima oko radova. Za sada su radovi izvođeni na vanjskom dijelu, odnosno uređenju dvorišta i igrališta. Podignut je zid ispred škole, a u tom dijelu nasut će se zemlja i urediti zelena površina sadnjom stabala i postavljanjem klupa. Obnovljen je i betoniran prilaz u školu preko kojeg je za vrijeme kišnih razdoblja učenicima i učiteljicama bilo teško prolaziti. Postavljanje zaštitne ograde na nogometnom igralištu je pri kraju, a danas (11. rujan) su postavljene mreže na golove, koje je donirala škola. Mjesna zajednica Svitava obećala je obnoviti i košarkaške table, a na obruče koševa postavit će se nove mreže, također donacijom škole. Nadamo se da će se ubrzo izvršiti i sanacija, odnosno zamjena krova na školi, kao i još neki unutarnji radovi. U nastavku možete pogledati fotogaleriju urađenog. (više…)

Remi Višića i ONK Metkovića pod reflektorima na Čaerima

Sinoć (srijeda, 09. rujan) je pod reflektorima na igralištu Čaeri odigrana prijateljska utakmica između domaćina HNK Višići i ONK Metković. Domaći igrači pogađali su za vodstvo, ali su gosti uspjeli to anulirati. Konačni rezultat utakmice bio je 2:2. Strijelci za naš klub bili su Petar Juras i Danijel Bilić. U subotu naši igrači putuju u Međugorje gdje će u 17:00 h igrati utakmicu 2. kola Županijske lige HNŽ protiv ekipe NK Mostar.