[NAJAVA] Nogometna subota na Čaerima

Ovu subotu (27. travanj) sve selekcije HNK Višići svoje utakmice će igrati na domaćim Čaerima, prvi će na teren u okviru 13. kola 2. Omladinske Županijske nogometne lige HNŽ istrčati mlađi pioniri i to u 13:00 sati te će snage odmjeriti s vršnjacima iz FK Iskra Stolac. Potom u 14:00 pioniri će također za protivnike imati svoje vršnjake iz FK Iskra.

Zadnji će na teren izaći seniori, koji u 13. kolu Županijske nogometne lige HNŽ u 16:30 sati dočekuju FK Blagaj. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

13:00 [PREDPIONIRI] HNK Višići – FK Iskra Stolac

14:00 [PIONIRI] HNK Višići – FK Iskra Stolac

16:30 [SENIORI] HNK Višići – FK Blagaj

Trojke obitelji Falak poklanjaju svoja kolica

Obitelj Falak iz Višića koja je u 2017. godini postala bogatija za tri člana, tri mala anđela, poklanja svoja kolica za trojke. Kako se u cijeloj Bosni i Hercegovini godišnje tek rodi 20-ak beba trostrukim i višestrukim porođajem teško je pronaći nekoga kome su zbilja potrebna. Ovim putem molimo ukoliko netko poznaje obitelj kojoj su potrebna kolica da se javi na broj telefona 063/879-609 (Goran).

Dragi čitatelji, sretan Uskrs!

Visici.com svim vjernicima želi sretan Uskrs i svako dobro, puno ljubavi i mira u sebi i oko sebe.

Uskrs je najveći blagdan kršćanstva. Vjernici slave uskrsnuće Isusa Krista, koje se dogodilo treći dan od njegova raspeća.

Slaviti Uskrs vjernicima znači slaviti život, svjetlost, novi dan, znači dopuštati Kristovoj ljubavi da ih obuzme i ispuni.

Slaviti Uskrs znači slaviti dobro.

Dragi naši čitatelji, želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs.

Održana repriza predstave humanitarnog karaktera “Što te nema?”

Predstava “Što te nema?” , sinoć je, po drugi put, odigrana na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Književni performans, u organizaciji Kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti “Franjo Milićević” i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, i ovaj put bio je humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni iznos ići će za udrugu Minores.

Kroz spoj njihovih najdražih stihova i neobičnih scenskih zahvata, mostarski studenti nastojali su stvoriti jedinstvu priču o borbi za dominacijom u svim društvenim slojevima.

Za ideju ovog projekta i režiju zaslužna je studentica novinarstva, Ana Dragozet, a zbog velikog interesa predstava će biti održana i u obližnjim gradovima. Samim tim studenti su potvrdili kako mladi imaju značajnu ulogu u gradu Mostar.

Danijela Vidović

FOTO: Školsko natjecanje iz matematike za 5. razrede, Adriano Jurica iz PŠ Dračevo pobjednik

Dana 28. ožujka 2019. u PŠ Čeljevo održano je školsko natjecanje iz matematike za 5. razrede, a testiranju su nazočile učiteljice: Željka Barišić, Katarina Juko, Marija Doko, Ivanka Čepo, Vesna Doko, Janja Menalo, Božica Previšić i Draženka Dadić. Natjecanje je obilježila područna škola Dračevo i njihova učiteljica Katarina Juko, čiji su učenici osvojili prva dva mjesta.

Natjecanju je pristupilo 14 učenika iz centralne i četiri područne škole: Stanko Rajič, Katarina Bošković, Maja Limov, Adriano Jurica, Gabrijela Prkačin, Ivana Malovoz, Luka Vučina, Marko Jerkić, Slavica Perić, Vlatka Jovanović, Ivana Krešo, Antonio Drljo, Miodrag Blažević i Marin Božić. Pobjednik je Adriano Jurica iz PŠ Dračevo kojeg vodi učiteljica Katarina Juko. I drugo mjesto odnijela je područna škola Dračevo, odnosno učenica Ivana Malovoz, a treći je bio Ivan Krešo (PŠ Šuškovo Naselje). (više…)

FOTO: Lana Bošković najbolja na školskom natjecanju u krasnoslovu

Dana 29. ožujka 2019. održano je natjecanje u Krasnoslovu za niže razrede u centralnoj školi Višići. Sudjelovalo je 6 učenika četvrtih razreda iz različitih područnih škola i centralne škole. Povjerenstvo su odabir najboljeg recitatora sačinjavali su knjižničar i nastavnik hrvatskog jezika Igor Beno, nastavnica hrvatskog jezika Marijana Miličević i učiteljica razredne nastave Marija Doko. Zadatak je bio odabrati troje najboljih, a između njih najboljeg od najbolji, a to nije bilo nimalo lako jer svi su na neki način bili odlični. (više…)