Treća nedjelja došašća – nedjelja Caritasa

Treće nedjelje došašće (Gaudete) obilježava se i nedjelja Caritasa, a nju će u našoj župi organizirati Župni zbor Dračevo koji će 16. prosinca pripremiti i prodavati fritule ispred crkve u Dračevu, a svu zaradu proslijedit će Caritasu. Nadamo se da će i ova humanitarna akcija imati veliki odjek, te da ćemo u ovo predblagdansko vrijeme pomoći onima kojima je to najveća potreba.

Adventska akcija “Paket ljubavi”

Uključivo do ove nedjelje (16. prosinac) svi župljani dobre volje mogu donijeti paket s osnovnim životnim potrepštinama u župnu dvoranu kako bi naš svećenik u idućem tjednu mogao to podijeliti najpotrebitijim u župi. Ovom prilikom molimo župljane da ne stavljaju lako kvarljivu hranu, već ono što ima duži rok trajanja.

FOTO: HNK Višići dobili donaciju opreme od gosp. Larisa Bitange

HNK Višići su nedavno dobili vrijednu donaciju za omladinski pogon od gosp. Larisa Bitange, nekadašnjeg našeg mještanina koji sada živi i radi u Norveškoj, a obnaša trenersku dužnost u klubu Valerenga Football. Ovo ljeto gosp. Bitanga posjetio je Višiće, te je u razgovoru s Upravom kluba odlučio donirati mlađe uzraste dresovima, sportskim torbama, loptama, čunjevima, … Ovom prilikom Uprava HNK Višići se zahvaljuje gosp. Bitangi na donaciji. (više…)

Džematska liga: Višićani brojali do 14 protiv “hodža”

U odgođenoj utakmici petog kola džematske lige Višići su svladali Imame i nastavnike sa 14:3. Samo zahvaljujući golmanu “hodže” nisu primili više golova. Edis Stiglić (4), Edis Zukanović (3), Amir Gaši (2), Amar Zukanović (2), Belmin Hasanović (1), Aziz Šoše (1) i Aćma (1) bili su strijelci za Višiće, dok je sva tri gola za “hodže” zabio Mahir Bajrić. Višići su trenutno na drugom mjestu džematske lige.

Čapljinka pokrenula vlastiti biznis prodaje eko voća i povrća

“Pomiriši krušku, zar nema nevjerojatan miris?! Imam i dunje, stare su mi već uvenule, a pogledaj hokaido tikvu to sam uzela za juhu”, pokazuje nam Ivana sadržaj jedne od dviju vrećica voća i povrća koje joj je upravo donio dostavljač “Domaće eko povrće i voće – Jasmina”, a koje je naručila samo pola sata ranije. Ivana je samo jedna od mnogih zaposlenih žena kojima je dostava proizvoda na adresu umnogome olakšala život i uštedjela vrijeme. Kaže nam da proizvode naručuje dulje vrijeme i da su uvijek savršeni, a uz to i domaći, proizvedeni na ekološki način. Naručivanje voća, povrća, ali i drugih domaćih prehrambenih artikala, sve je popularnije na ovim prostorima. I dok neki stidljivo promatraju ponudu na raznim društvenim mrežama, drugi su već pravi znalci u prepoznavanju kvalitetnih proizvoda u šarolikoj ponudi. (više…)

Poraz i pobjeda Višićana u zadnja dva kola džematske lige

U trećem kolu džematske lige Višići su upisali tijesan poraz od Bivolja brda sa 5:4. Iako su u zadnjem napadu imali kontru i veliku priliku za trijumf 25 sekundi do kraja primili su gol za konačan rezultat i poraz. Jučer su se iskupili i teško porazili Čapljince sa 11:3. Četiri gola zabio je Edis Zukanović, tri Edis Stiglić dok su po jedan postigli Aziz ŠošeBelmin HasanovićAmar Zukanović i Elvis Zavitan.