FOTO: Dan kravate obilježen u OŠ “Lipanjske zore”

U četvrtak (18. listopada) je nastavnica hrvatskog jezika sa svojim učenicima obilježila Dan kravate. Obilježavanjem Dana kravate želi se naglasiti i osvijestiti da je ona autentični i izvorni hrvatski doprinos globalnoj kulturi odijevanja, ali i općoj kulturi. Kroz povijest, kravata je izrasla u simbol civiliziranog svijeta i u današnje vrijeme ona je simbol dostojanstva, svečanosti i otmjenosti. (više…)

FOTO: Dani kruha u područnim školama

U četvrtak (18. listopad) su u OŠ “Lipanjske zore” obilježeni Dani kruha i zahvale za plodove zemlje. Jedino su područne škole Svitava, Gnjilišta i Dračevo Dane kruha obilježili u sklopu manifestacije u Čapljini, koja je održana u petak (19. listopad). U ovom članku donosimo vam kako su obilježeni Dani kruha u PŠ Čeljevo, PŠ Bobanovo Naselje, PŠ Šuškovo Naselje i PŠ Domanovići. (više…)

Najava za Dane kruha i zahvale za plodove zemlje

Sutra (četvrtak, 18. listopad) s početkom u 10:00 h tradicionalno će se održati “Dani kruha i zahvale za plodove zemlje” u OŠ “Lipanjske zore”. Učenici  razredne nastave i polaznici vrtića su sa svojim roditeljima i učiteljicama pripremili raznovrsne slastice i plodove zemlje, koje ćete moći vidjeti i naravno kupiti tko želi. S blagoslovom kruha i plodova zemlje od našega župnika ovi “Dani” će biti i službeno otvoreni, pa ovom prilikom molimo sve posjetitelje da ne kupuju proizvode od učenika dok svećenik ne blagoslovi iste. (više…)

Uvjerljiva pobjeda Višića na Čaerima protiv Cima

Jučer (nedjelja, 14. listopad) je na Čaerima odigrano 6. kolo Županijske lige HNŽ, a u goste je došla ekipa NK Cim iz Mostara. Susret je obilježilo kašnjenje sudaca, te je utakmica umjesto u 15:30 h započela u 16:00 h. Već u prvom poluvremenu HNK Višići riješili su utakmicu. Prelijepim akcijama postigli su četiri pogotka, te je drugo poluvrijeme prošlo u opuštajućem ritmu, što su gosti iskoristili za postizanje počasnog pogotka. U idućem kolu HNK Višići gostuju u Vrapčićima kod FK Lokomotiva.

Više naseljenih mjesta u četvrtak bez električne energije

Kako prenosi djaka-city.info, poslovnica Elektroprivrede HZHB u Čapljini obavještava svoje potrošače električne energije da će dana, 11. listopada 2018. godine (četvrtak) doći do obustave napajanja električnom energijom u naseljenim mjestima:

  • Dio naselja Struge u vremenskom periodu od 8:30 do 9:00 sati. Obustava se vrši radi planiranih radova na trafo stanici Struge 5.
  • Dio naselja Višići, (ulica Misir) u vremenskom periodu od 8:30 do 13:30 sati. Obustava se vrši radi planiranih radova DV 10 kV Višići.
  • Dio naselja Gabela Polje u vremenskom periodu od 11:00 do 14:00 sati. Obustava se vrši radi puštanja pod napon Srednje naponskog kabela TS Gabela 8 – TS Gabela Polje 2.

U slučaju ranijeg završetka radova, napon će biti pušten prije navedenog vremena, poručuju iz Elektroprivrede HZHB Čapljina.

djaka-city.info

FOTO: Predstavnici Civilne zaštite održali predavanje u centralnoj školi

Dana 2. listopada našu školu posjetila je Civilna zaštita koja je održala predavanje učenicima u sklopu programa edukacije za slučaj elementarnih nepogoda. Tako su učenici saznali mnoge zanimljive stvari, a najviše se govorilo o minama. Civilna zaštita bavi se deminiranjem, zaštitom i spašavanjem na vodi i pod vodom, potragama i sl. Djeluje i u slučaju kemijskih i bioloških opasnosti. U našim krajevima najčešće opasnosti su požari, poplave, visoke i niske temperature. Zato je od ekstremnih uvjeta najvažnije u organizam unositi što više tekućine. (više…)

Uvjerljive pobjede omladinaca na Čaerima protiv FK Turbina

FK Turbina je u subotu (06. listopad) sa svojim mlađim uzrastima gostovala u Višićima. Naši predpioniri i pioniri uvjerljivo su slavili u obje utakmice. Predpioniri su pobijedili rezultatom 6:1, a pioniri 7:1. Strijelci za predpionire bili su: Željko Đugum, Niko Marijanović, Matija Batarilo (2), Matej Lukanović i Adriano Jurica. Za pionire su Vide Prkačin i Petar Brajković postigli hat-trick, a u strijelce se još upisao Žarko Kordić. (više…)

FOTO: Nova pobjeda Ivana Blaževića

Kako piše caportal.net, u organizaciji boksačkog kluba “Mostar” održan je osmi po redu memorijal “Adis Spahić” na kojem je nastupio Ivan Blažević. Od prijavljenih 14. klubova iz cijele BiH i jednog iz Crne Gore, Ivan je na bodove pobijedio svog protivnika Mustafu Eroglu. Osim pobjede na već navedenom turniru, Ivan je proglašen najboljim borcem turnira, a pehar mu je uručio Elvir Šendro, jedan od najboljih boraca BiH. (više…)

Visoki poraz seniora u Blagaju

U nedjelju (30. rujan) su naši seniori odigrali utakmicu 4. kola Županijske lige HNŽ u Blagaju, te su tom prilikom upisali visoki poraz (5:1). Razlog visokom porazu je nedovoljan broj igrača, odnosno na ovo gostovanje otišlo se bez ijedne zamjene. Da stvar bude još gora u uvodnim minutama utakmice povrijedio se Dejan Juko, te su HNK Višići do kraja susreta odigrali s 10 igrača. (više…)