Novosti u svezi natječajne procedure za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH

granicna policija bihGranična policija BiH je u subotu 24. siječnja 2015. godine istovremeno u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Livnu izvršila prvu fazu testiranja

kandidata za kadete VII klase ove policijske agencije. Na testiranje koje je obuhvatalo test općeg znanja i izradu eseja pozvano je 4.502 kandidata, od čega 3.186 onih koji su se prijavili na natječaj na radna mjesta u činu „policajac“ i 1.316 kandidata za radna mjesta u činu „mlađi inspektor“.

Na testiranje je izašlo 3412 kandidata, od čega je 2.423 radilo test za radno mjesto u činu „policajac”, a 989 za radno mjesto u činu „mlađi inspektor”. Proces testiranja je izvršen u skladu sa procedurom za natječaj, a Granična policija BiH se zahvaljuje rukovodstvu i uposlenim: Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS-a u Banjaluci, Srednje strukovne škole S.S. Kranjčević u Livnu, Visoke škole „LOGOS” u Mostaru, Strojarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Bosanskoga kulturnog centra u Tuzli što su omogućili testiranje za kandidate u svojim prostorijama i pružili svu podršku za njegovu uspješnu realizaciju.

Također iz granične policije obavještavaju sve kandidate da Komisija za izbor kandidata kadeta VII klase Granične policije BiH trenutno pregleda testove općeg znanja i eseje, nakon čega će na web stranici www.granpol.gov.ba biti objavljeni rezultati testiranja sa šiframa kandidata.

Podsjećamo da je testiranje izvršeno u sklopu natječaja za prijem novih 120 kadeta u Graničnu policiji BiH, od čega 100 kadeta VII klase sa najmanje završenim IV stupnjem školske spreme za prvi nivo pristupanja u činu “policajac” i dvadeset kadeta sa najmanje završenim VI stupnjem školske spreme za drugi nivo pristupanja u činu “mlađi inspektor”, stoji u priopćenju Granične policije BiH.

hercegovina.info