Danas, 04. prosinca, je naša ekipa od podne obilazila cijelo selo, te Karaotok kako bi evidentirala stanje o poplavama. Možemo slobodno reći da je kritično razdoblje iza nas, te da se stanje lagano stabilizira. Najteža situacija je na Tresani (poplavljene kuće, okućnice, poljoprivredne površine i cesta), što ste mogli pročitati u prethodnom članku. Također je i put za Gabelu blokiran, što nekima ne smeta da prođu.

I Krupa i Neretva bilježe osjetno smanjenje vodostaja, dok se voda u Karaotoku sporije povlači. To se najbolje vidi na sva tri zečja nasipa, ukupne dužine više od 300 m. Samo je na jednom dijelu nasipa, i to onom najjužnijem, u kratkoj dužini voda na razini samog nasipa.

Inače je razina vode gotovo svugdje ispod vrha nasipa. Također se i na stablima može primjetiti pad vodostaja. Još uvijek se voda prelijeva preko HEČ-ovog nasipa, ali u znatno manjoj količini. Upravo su tu sinoć Vatrogasna i Civilna služba radili na popravljanju nasip.

Međutim, problem za naše selo prave podzemne vode, koje su poplavile određene dijelove sela. Ukoliko vremenske prilike dopuste i te će se vode ubrzo povući.

Neretva danas u Višićima:

U obilasku sela susreli smo i dopredsjednika općinskog poglavarstva, Peru Kneževića koji je zadovoljan, ali i iznenađen brzom stabilizacijom stanja. Ovom prilikom ponovno se zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji spašavanja nasipa, odnosno spašavanja Višića i okolnih sela. Također izražava zabrinutost za Tresanu, koja je najviše ugrožena, te se nada da voda više neće nadolaziti kako bi se ljudi mogli vratiti u svoje kuće. Više slika poplave možete vidjeti u našoj galeriji.

 

 

 

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>