U Drinovcima je danas (nedjelja, 10. travnja) na rasporedu bila utakmica između domaćina i mostarskog kluba Branitelja u okviru Druge nogometne lige FBiH – Jug. Kako Bljesak.info saznaje, 45. minuta prije početka utakmice, dvojica napadača s pendrecima pretukla je, odmah po izlasku iz automobila, sudačku trojku iz Mostara.

Napadači su se potom udaljili u nepoznatom smjeru. Ozlijeđenim sucima ukazana je liječnička pomoć u Domu zdravlja u Grudama.

Danas oko 15:15 h, na parking prostoru koji se nalazi pored službenih prostorija NK Drinovci u Drinovcima, općina Grude, dogodio se incident zbog kojeg je otkazano odigravanje prvenstvene nogometne utakmice između NK Drinovci i NK Branitelj iz Mostara. Naime, u navedeno je vrijeme s motornim vozilom marke Fiat na parking došla sudačka trojka A.M. (33), A.T. (37) i D.D. (35), svi iz Mostara.

Odmah po izlasku iz vozila suce je, iz zasad neutvrđenih razloga, gumenom palicom napao J.M. (48) iz Drinovaca koji je ubrzo lišen slobode od strane policijskih službenika koji su se nalazili na osiguranju utakmice. Također, u fizičkom napadu na suce sudjelovala je još jedna osoba.

Napadnutim sucima liječnička pomoć ukazana je u Domu zdravlja Grude, a J.M. (48) priveden je u službene prostorije gdje je alkotestiran – izmjereno mu je 3,59 promila alkohola u dahu nakon čega je istome izrečena mjera zadržavanja.

Nakon otrežnjenja nad J.M. (48) provest će se kriminalistička odnosno prekršajna obrada, u ovisnosti od toga hoće li kriminalističko istraživanje pokazati da opisani napad sadrži elemente kaznenog djela ili je riječ o prekršaju. V.Č. priveden je oko 18:20 sati, temeljem operativnih saznanja da je on drugi počinitelj fizičkog napada na nogometne suce, i u tijeku je kriminalističko istraživanje koje ima za cilj utvrditi da li spomenuti napad sadrži elemente kaznenog djela ili je riječ o prekršaju, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kako se neslužbeno doznaje osobe koje su napravile incident u Drinovcima su Jozo Majić, bivši policajac, i Verner Čuljak.

www.bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>