IC8nSLJX__VIN2728_475_316_85_s_c1Kako je kazao ravnatelj Studentskog centra u Mostaru Dragan Mikulić, studente neće opterećivati poskupljenjima. Nove cijene studentskih domova u Federaciji BiH bit će poznate 1. siječnja 2015. godine, ali još uvijek nije jasno hoće li troškove snositi studenti ili županije na razini Federacije.

Kako je kazao ravnatelj Studentskog centra u Mostaru Dragan Mikulić, studente neće opterećivati poskupljenjima, već traže od vlasti da subvencionira troškove, a ako to ne bude u mogućnosti učiniti, tražit će donacije. Mikulić je istaknuo kako je postalo nemoguće funkcionirati u sadašnjim uvjetima, te da su poskupljenje tražili kako bi mogli pokriti osnovne troškove poslovanja.

“Još se uvijek nadamo kako će županije imati razumijevanja te kako će naći sredstva za smještaj studenata”, kazao je Mikulić.

Po njegovim riječima, neke županijske  vlade se o zahtjevu ravnatelja studentskih domova u FBiH nisu oglasile, dok su ga druge odbile ili djelomično prihvatile.

„Učinit ćemo sve što je u našoj moći da iznađemo sredstva za financiranje, kako studenti ne bi osjetili poskupljenje. Cilj nam je i dalje pregovarati s vlastima županija i tražiti od njih da pomognu financiranje studentskih domova. Trudit ćemo se naći i donatorska sredstva, a sve kako bi studenti i dalje imali odlične uvjete stanovanja i prehrane a da se ne naruši kućni proračun njihovih roditelja“, dodao je Mikulić za kraj.

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>