izboriii”Izborni pobjednici počeli ponašati isto onako kako su se ponašali i do 2010. godine”, poručili su SDP-ovi ministri u HNŽ-u na konferenciji za medije povodom nesudjelovanja na sjednici Vlade HNŽ-a zbog neslaganja s donesenim odlukama.

”Vlada je, po nama, donijela dvije neprihvatljive odluke i mi u tome nisu željeli sudjelovati ni na koji način. Prva odluka je Statut Agencije za privatizaciju HNŽ, koji smo do sada četiri, pet puta uspjeli skinuti s dnevnoga reda sjednica Vlade kojim se otvara mogućnost da se ponište zaključci o objavljivanju privatizacijskih ugovora”, rekao je ministar gospodarstva Amer Zagorčić.

Kao drugi razlog naveo je izglasavanje odluke o plaćanju HDZ-e BiH i SDA-u preko 600.000 KM za obnovu njihovih objekata.

”U odluci je navedeno da se ta stavka uvrsti i u rebalansu 2014. ili u proračunu 2015. Samo da kažem da 500.000 KM košta da se riješe mirovine nekim poduzećima, a vlada u ovom trenutku želi taj novac usmjeriti u svoje stranačke blagajne za navodno obnavljanje njihovih prostorija”, dodao je Zagorčić i dodao kako je zanimljivo da Vlada nije donijela odluku o obnovi zgrade mostarske Gradske uprave koja je također spaljena u prosvjedima u Veljači.

Pozvao je izborne pobjednike, naglasivši kako SDP prihvaća volju naroda da ne bude u vlasti, da što prije krenu s uspostavom županijske vlasti jer ”očiti je da se ovdje počinju događati stvari u kojima SDP ne želi sudjelovati”. Istaknuo je u kojem smjeru će djelovati izborni pobjednici.

Samir Hadžihusejnović, ministar financija HNŽ-a, je rekao kako su on i njegove kolege vidjeli kako će dnevni red biti usvojen s točkama koje su tražili da se izbace, te stoga nisu došli na sjednice.

”Te odluke su protuzakonite. Ako ćemo obnavljati išta, preče je obnoviti zgradu Gradske uprave, a najpreče ponašati se po zakonu”, rekao je ministar Hadžihusejnović dodavši kako se zna po zakonu zna kako se financiraju političke stranke te da su išli ”toliko daleko da se naplate i auti koji se pale”.

”Što se tiče privatizacije, nama je rečeno da smo ljudi koji ne čitamo i ne znamo. oni stvaraju uvjete da se nikada ne objavi tko je uništio hercegovačko gospodarstvo. Željeli smo nesudjelovati u donošenju odluka koje su amoralne. Donesene su protuzakonite odluke koje nemaju nikakvo uporište. Mi nemamo tih 500 tisuća KM. Nemamo pare da platimo završetak zgrade Općinskog suda u Mostaru, a to nam je potrebno”, rekao je Hadžihusejnović.

Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Radenko Mirić je rekao kako je ”politika pobijedila pravo”.

”Pogotovo je to vidljivo na točci o statutu za privatizaciju. Kvalitetan odgovor nismo dobili osim da se ne razumijemo u te stvari. Akumulirani dug prema pravosudnim tijelima je oko 795 tisuća KM i dobar domaćim bi prvo trebao rješavati ove dugove, a ne oko plaćanja štete strankama”, rekao je Mirić.

Ministri su najavili kako će poništiti odluke koje mogu te da ih netko želi praviti budalama.

Podsjećamo, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na danas održanoj 71. sjednici, usvojila je više odluka iz resora Ministarstva financija među kojima su i sporne odluke o davanju suglasnosti na Statut Agencije za privatizaciju HNŽ, te o potpori za saniranje šteta nastalih na objektima političkih stranaka tijekom prosvjeda u veljači.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>