Vlada Hercegovačko-neretvanske županije objavila je danas javni natječaj za prijam 100 pripravnika kojima će biti omogućeno u tijelima županijske uprave odraditi pripravnički staž. Pripravnici se primaju na određeno vrijeme  u trajanju od 12 mjeseci.

Kako je u izjavi za Fenu kazao glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović, natječaj kao i svi obrasci potrebni za prijavu mogu se pogledati na web stranici Vlade www.vlada-hnz-k.ba.

“Nastavljajući višegodišnju praksu prijama vježbenika u tijela županijske uprave, Vlada je i ove godine, nakon apliciranja na javni poziv za sudjelovanje u Programu zapošljavanja i sufinanciranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015. ‘Jačanje konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2015.’, koji je raspisao Federalni zavod za zapošljavanje, usvojila Program zapošljavanja vježbenika u 2015. godini”, kazao je Pavlović.

Po njegovim riječima, Vlada želi većem broju mladih omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovali te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integriranje na tržištu rada.

Javni natječaj i obrazac za prijave pogledajte OVDJE.