53bed31cb74891ae64a31e4c592ef86d_LČapljinski KBK Sensei će 1. ožujka (od 18:30 sati) biti domaćin 14. po redu međunarodnom revijalnom turniru u borilačkim vještinama “Noć gladijatora”.

Čapljinci su navikli da se tradicionalna sportska priredba održava u studenom, ali je ovoga puta pomjerena za par mjeseci.

– Pomjerili smo turnir zbog zgusnutog rasporeda, niza okolnih borilačkih revija i drugih događaja u tom razdoblju. Moguće je da i u budućnosti budemo organizirali “Noć gladijatora” upravo u ožujku, pojašnjava ispred organizatora predsjednik KBK Sensei, dr. Dominik Lubina.

Glavna borba večeri će biti okršaj domaćeg borca Nikole Matića i Mađara Imre Simona za međunarondnu titulu u srednjoj kategoriji profesionalnog boksa (10 x 3 minute).

– To je prvi put da se netko bori u ovom kraju za ovu titulu, a Matićev protivnik je ozbiljan i iskusan borac iz Mađarske. Mi vjerujemo da je Matić dospio na tu razinu da može svakoga pobijediti na svom terenu, govori Lubina.

Boks je zbog sudačkih odluka očito izrazito domaćinski sport.

– Često bilježimo poraze kad gostujemo negdje vani i zato Matić ima negativan skor. Teško je protiv domaćih sudaca. A Matić je imao mečeve isključivo s ozbiljnim boksačima i zato je neprikosnoven na svjetskoj rang listi kad su u pitanju bh. boksači njegove kategorije, pojašnjava Lubina.

Zanimljivo je da će Matić već dva tjedna kasnije (14. ožujka) boksati u Parizu protiv domaćeg borca, Yoana Bloyera.

U ostalim borbama se sastaju: Petar Mrvalj – Dein Csabo (Mađarska), profi boks 4×3; Frane Radnić (Pit Bull Split) – Adam Kovacs (Mađarska), 4x3min, profi boks; Boško Mišić – Žanel Puce (Mostar), profi boks, 4×3 min; Vinko Sesar (Čapljina) – Mitar Rebić (Posušje), K1, 3X2 min; Rafael Pervan (Čapljina) – Dejan Dragović (Nevesinje), K1, 3X2; Ivan Blažević (Sensei) – Eldar Husić (Boks klub Mostar), amaterski boks.

– Imat ćemo nekoliko vrlo atraktivnih borbi, pogotovo u boksu jer svi znaju tko je Frane Radnić kao bivši europski i svjetski kick boks prvak. Dosta očekujemo i od našeg Petra Mrvalja, ali i Rafaela Pervana koji će se boriti s doprvakom Europe Dejanom Dragovićem, najavio je Lubina.

– Osim toga, očekujemo da bismo mogli imati još dvije borbe u superteškoj kategoriji. Nastavili smo s tradicijom većeg broja boks mečeva i ovo je sigurno najveća revija u regiji. Svi borci su približne kvalitete zbog čega očekujemo neizvjesne borbe, zaključio je dr. Dominik Lubina.

Cijena ulaznica za borilački spektakl u Čapljini je 10 maraka, dok je za djecu do 10 godina i dame slobodan ulaz.

Dnevni list/caportal.net

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>