Andi Milas, teško bolesni osmogodišnji dječak iz Mostara, jučer je otputovao na pregled u sarajevsku bolnicu. Njegov život ovisi o koncu. Bit će podvrgnut snimanju magnetnom rezonancom, pri čemu je potrebna opća anestezija. Zbog Andijevog lošeg općeg stanja anestezija, prema riječima liječnika, predstavlja veliki rizik i svaki trenutak može biti koban.

Liječnici su prisiljeni dječaka uspavati, jer pregled podrazumijeva potpuno mirovanje. Sanja, njegova samohrana majka, dugo je odbijala sina podvrgnuti rizičnom pregledu u strahu za njegov život. Posljednjih mjeseci se dječakovo stanje znatno pogoršalo i liječničko osoblje inzistira na pregledu kako bi se moglo utvrditi pravo stanje mozga.

“Liječnik mi je rekao da više riskiram ako ga ne dovedem u Sarajevo. Ovo je strašan dan za mene. Pratim sina iz kuće ne znajući hoće li se više ikada tu ponovno vratiti. Da je bilo sreće za mene, sada bih ga pratila u školu zajedno s njegovim vršnjacima. Umjesto toga idemo na put koji može biti bez povratka”, kroz jecaje govori Sanja za Dnevni list.

Mali Andi je još kao beba obolio od West sindroma i najtežeg oblika epilepsije, Wiliamsova sindroma. Zbog stenoze srčane aorte, cijaklije i teške retardacije nastale uslijed pretrpljenih epileptičnih napadaja potrebna mu je 24-satna njega. Sanja nema posao, prijavljena je na Zavod za zapošljavanje HNŽ-a.

Zbog Andijevog teškog stanja ne može ići na posao i kada bi našla zaposlenje. “Moram biti uz njega neprestano. On se ne zna sam hraniti niti uzimati tekućinu. Ima strašne glavobolje i netko mora biti uvijek s njim”, kaže Sanja. Skupi lijekovi i medicinska terapija mjesečno prelaze iznos od 1000 maraka. Sanja koja živi s ocem Malikom, srčanim bolesnikom, nema novca za sinovljeve lijekove. Bez njih Andi ne može živjeti.

“Potrebna mi je vaša pomoć, pomozite mi, molim vas. Djeca njegovog uzrasta sjede, hodaju, pričaju, a moje dijete je još uvijek beba”, poručila je majka Sanja svima onima koji su u mogućnosti pomoći. Broj Sanjinog telefona za sve one koji se žele odazvati je 063/443–585, a uplate se mogu izvršiti na žiro račun 1402010018351995, Sberbank BH d.d. Sanja naglašava da su joj građani Mostara i županije pomagali i ranije. Zahvalna je svima koji su joj do sada priskočili u pomoć. Nažalost, prisiljena je ponovno tražiti pomoć za svoga sina. Ona se nada da će biti onih koji će se odazvati.

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>