zavrsne-maskare-capljina-2015-14Izvrsnim koncertom hrvatskog pjevača Nene Belana i grupe Fiumens završeni su ovogodišnji Pokladni dani Trebižat-Čapljina 2015.

Kao i svake godine, posljednji događaj Pokladnih dana bile su završne maškare, odnosno ples pod maskama, izbor najboljih maski i veliki koncert do ranih jutarnjih sati, za koji se ove godine pobrinuo Neno Belan.

I ove godine Trebižaćani i njihovi prijatelji potrudili su se da raznovrsnim kreacijama uljepšaju ovaj događaj, pa je žiri imao težak posao da izabere najbolje maske, kojima su pripale i vrijedne nagrade.

Najboljima su proglašeni čarobnjaci, drugo mjesto pripalo je dvorskim ludama, dok su treće mjesto podijelili sportski trofeji i Alisa u zemlji čudesa.

U Čapljini su se tako mogle vidjeti postrojbe ISILA, papa Franjo, potom dvorske lude, rukometaši iz Katara, Lidija Bačić…

Završnom činu prethodilo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala na Domu kulture u Trebižatu, a prije toga maškare su ključeve grada Čapljine vratile načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću.

Podsjetimo, protekle nedjelje maškare su preuzele vlast, proglasivši Maškarsku Republiku i postavivši stijeg ispred zgrade općine, čemu je prethodio mimohod ulicama grada i predstavljanje maski na Trgu kralja Tomislava u Čapljini.

”HKUD ‘Seljačka sloga’ Trebižat 51. put za redom organizira Pokladne dane, i svake godine ljestvicu podignemo za jednu razinu više. Ovogodišnji Pokladni dani zaista su bili izvrsni, potrudili smo se svi zajedno napraviti jedinstvenu atmosferu koja je svojstvena za Čapljinu i siguran sam da smo u tome uspjeli”, rekao je za Bljesak.info Zrinko Vrankić, predsjednik HKUD-a ”Seljačka sloga” Trebižat.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>