Svjetski poštanski savez (UPU), kao organizator Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade ljude, obavijestio je sve poštanske uprave svijeta koje tradicionalno sudjeluju u natjecaju, da je došlo do određenih promjena u organizaciji ovogodišnjeg 49. Međunarodnog natjecanja za najljepše pismo.

Naime, zbog pandemije virusa COVID-19, koji utječe na sve segmente društva pa tako i na poštanski sustav, UPU je sugerirao da se pisma za 49. Međunarodno natjecanje za najljepše pismo 2020. godine mogu slati na e-mailove javnih poštanskih uprava. U skladu s ovom odlukom, svi sudionici natjecanja u BiH svoja pisma, s popratnom dokumentacijom, mogu poslati na sljedeći e-mail:

Hrvatska pošta d.o.o. Mostar

eugenija.grubesa@post.ba

Podsjećamo da je, prema propozicijama UPU-a, potrebno dostaviti pismo otkucano na računalu, pismo napisano rukom koje je u slučaju slanja e-mailom potrebno fotografirati i poslati kao sliku te podaci o učeniku, adresa stanovanja, datum rođenja, broj telefona učenika, naziv osnovne škole koju učenik pohađa, broj telefona škole i ime i prezime nastavnika materinskog jezika.

Krajnji rok za dostavu pobjedničkih pisama, izabranih na nivou državnih natjecanja za 49. Međunarodno natjecanje u pisanju pisama 2020. godine, prema pravilima UPU-a, je 5. svibanj tekuće godine. Ukoliko dobijemo informacije od Svjetskog poštanskog saveza o eventualno novim rokovima natjecanja zbog pandemije, o tome ćemo odmah obavijestiti javnost i sve osnovne škole u BiH. U međuvremenu, pozivamo učenike osnovnih škola da nam šalju pisma putem navedenog e-maila kako bismo nastavili s tradicijom održavanja Natjecanja u pisanju pisama u BiH.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>