kisapictures-2013_august-pljusak_kisa_vrijeme_337818219Neuobičajene vremenske prilike. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Savjetuje se oprez i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, mjestimično kiša pada u zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i opada.

Jače naoblačenje s zapada u Bosni i Hercegovini danas će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne.

Vjetar većinom umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, sredinom dana s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24 stupnja.

Temperature u 08.00 sati: Sokolac 9 stupnjeva, Bjelašnica 10, Bugojno 12, Goražde 13, Ivan Sedlo, Kupres, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 14, Livno, Sanski Most i Tuzla 15, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zvornik 16, Bijeljina 17, Trebinje 18, Mostar i Čapljina 19, Bihać i Gradačac 20 i Neum 22 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

hercegovina.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>